Oslo-baren Himkok er kåret til verdens 19. beste bar

I VERDENSTOPPEN: De ansatte på Himkok er glade for at baren har blitt kåret til verdens 19. beste bar. Foto: Michal Rohal
I VERDENSTOPPEN: De ansatte på Himkok er glade for at baren har blitt kåret til verdens 19. beste bar. Foto: Michal Rohal

Den norske baren er én av to skandinaviske barer på den anerkjente listen «The World's 50 Best Bars».

– Det er helt fantastisk. Vi var til stede under kåringen, så vi har fått feiret ordentlig, sier driftsansvarlig på Himkok, Joakim Olsson, til Godt.

Baren, som ligger i Storgata i Oslo, ble kåret til den 19. beste baren i verden i London i går kveld under utdelingen av «The World's 50 Best Bars Awards 2018».

Den neste skandinaviske baren på lista er Linje Tio i Stockholm, som ble kåret til verdens 32. beste bar. De to er med det de eneste skandinaviske barene på listen i år også.

Olsson tror noe av grunnen til den gode plasseringen til Himkok er at de promoterer norsk kultur, og bruker norske bønder og håndverk. Himkok har også sitt eget destilleri, og brygger sin egen øl på Crow Bar.

– I tillegg tar vi inn 450 mennesker. Hvis du ser på de andre barene på listen så tar mange av de inn mellom 20 og 80 personer. At vi kan levere en såpass god kvalitet til en så stor mengde mennesker er nok noe folk er imponert over, sier han.

På toppen av listen troner den London-baserte baren Dandelyan, fulgt av American Bar (London) og Manhattan (Singapore).

Himkok fikk også prisen Ketel One Sustainable Bar Award, som ble delt ut for første gang i år, ifølge en pressemelding. Denne fikk de blant annet for sitt arbeid med å minimere avfall og fordi de bruker biprodukter fra andre bedrifter – som myse levert fra lokale osteprodusenter.

– Det handler ikke bare om å kjøpe organisk, men også om å ha et godt arbeidsmiljø, og at man passer på alles rettigheter. Denne prisen er den største vi kunne ha fått, og betyr mer for oss enn listen over verdens 50 beste barer, sier Olsson.

– Hos oss spiller det ingen rolle om man er daglig leder, barsjef eller bartender – alle ansatte er like viktige. Alle har sin rolle, alle må levere og alle må hjelpe hverandre. Det er derfor vi er et så fantastisk team.

Himok havnet på 20. plass på den anerkjente listen i fjor. Da hadde de klatret hele 22 plasser fra året før.

– De annonserer listen fra 50. plass og oppover, og vi trodde at det kom til å bli oss hver plass de leste opp. Det ble morsommere og morsommere for hver plassering som ble lest opp. Det var veldig gøy, og veldig nervepirrende, sa daværende daglig leder Yunus Yildiz til Godt etter fjorårets utdeling.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?