Til hovedinnhold

Her kan du spise stjernemat på Kanariøyene

21. november 2019Aktuelt
ET HJØRNE MED STJERNEMAT: El Rincon de Juan Carlos beholder sin stjerne i Michelin-guiden for 2020. Foto: Restauranten
ET HJØRNE MED STJERNEMAT: El Rincon de Juan Carlos beholder sin stjerne i Michelin-guiden for 2020. Foto: Restauranten

Nå har to restauranter på Gran Canaria fått én stjerne i Michelin-guiden. Bare pass på å ikke ta med småbarna på den ene.

Det er ikke bare pekemenyer og frossen-paella å finne i nordmenns favorittdestinasjon i vinterhalvåret. Onsdag kveld delte den anerkjente røde restaurantguiden Michelin ut sine stjerner til restauranter på den iberiske halvøya, som også inkluderer Kanariøyene. Og det gastronomiske nivået har virkelig tatt seg opp på Kanariøyene de siste årene, skal vi tro den anerkjente franske guiden.

La Aquarela i Patalavaca som ligger like ved Arguineguin, hvor Norges mest populære bryllupskirke ligger, oppnådde for første gang stjernestatus.

Det gjorde også Los Guayres i Puerto de Mogán. Bare vært obs på at barn under ni år ikke er tillatt på restauranten, ifølge deres hjemmesider. Og menn og de over 12 år må ha på langbukser.

De er ikke den eneste restauranten som forbyr de minste barna. I fjor skrev VG Reise om at en restaurant på øya Riehel i Tyskland innførte 14-års aldersgrense etter klokken 17.

– Vi har dessverre sett at stadig flere barn – men ikke alle! – forstyrrer andre gjester. Gjestene på sin side, irriterer seg over barnas oppførsel. Barna kan for eksempel sitte og leke med maten på den hvite duken, eller klatre på bord og stoler og gjøre restauranten om til en lekeplass, fortalte restauranteier Rudolf Markl til VG Reise da.

Tidligere år er det kun restauranter på øya Tenerife som har kunnet skilte med stjerner på Kanariøyene. El Rincon de Juan Carlos, som Godt anmeldte i 2017, har beholdt sin stjerne. I tillegg kan luksushotellet i Guía de Isora, The Ritz-Carton Abama, skilte med tostjerners-restaurantene M.B. - eid av baskiske Martin Berasategui, chefen med flest stjerner totalt i Spania. I tillegg holder også enstjerners Abama Kabuki hus i det samme hotellet.

I hovedstaden Santa Cruz de Tenerife holder den japanske enstjerners-restauranten Kazan stand - og har gjort det siden den i 2015 ble den første restauranten på kanariøyene til å sikre seg en stjerne.

Like i utkanten av hovedstaden ligger restauranten Nub, i hotellet La Laguna Gran Hotel, og har også en stjerne.

Itillegg har 14 restauranter på Kanariøyene en såkalt Bib Gourmand, som betyr at «du får god mat til en moderat pris», som absolutt kan være en anerkjennelse å se etter når magen skriker.

Stjernedryss over øyene

- Vi har sett at det er flere som driver med «haute cuisine» på øyene, steder som er enormt viktige for turismen og som bekrefter hvor viktig gastronomi er for å skille seg ut og tiltrekkende reisende, sier José Vallés, direktør for Guía Michelin Spania og Portugal i en pressemelding.

For ikke bare er det to ny stjerner delt ut på Kanariøyene, også på Mallora og Ibiza ble det delt ut stjerner. Voro i Canyamel - Mallorca,og Es Tragón i Sant Antoni de Portmany på Ibiza fikk begge en stjerne hver.

Lange tradisjoner

FESTKVELD FOR GOURMETFOLKET: Den internasjonale direktøren for Michelin-guiden Gwendal Poullennec under onsdagens utdeling for Spania og Portugal, som i år fant sted i Sevilla. Foto: EPA/Jose Manuel Vidal
FESTKVELD FOR GOURMETFOLKET: Den internasjonale direktøren for Michelin-guiden Gwendal Poullennec under onsdagens utdeling for Spania og Portugal, som i år fant sted i Sevilla. Foto: EPA/Jose Manuel Vidal

Det er 110. utgaven av guiden for den iberiske halvøya som nå lanseres. Og selv om guiden mener at det kulinariske nivået absolutt holder stand, var kun en ny restaurant på listen over trestjerners-restauranter; Cenador de Amós i Cantabria, nord i Spania.

Itillegg til stjerneutdelingen, ble det også for første gang delt ut en bærekraft-pris, som gikk til Ángel León for «sin konstante kamp for havet». Han står over grytene på Aponiente, den eneste restauranten i Andalucia med tre stjerner.

Publisert: 21.11.2019 kl. 12:08
Oppdatert: 22.11.2019 kl. 10:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?