Middager du kan lage med det du har i kjøkkenskapet

22. mars 2019Aktuelt
RASKE MIDDAGER: Grove middagspannekaker eller minestrone-suppe med grønnsaker og pasta er både raskt, enkelt og godt å lage til middag. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv / Lene Engelstad
RASKE MIDDAGER: Grove middagspannekaker eller minestrone-suppe med grønnsaker og pasta er både raskt, enkelt og godt å lage til middag. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv / Lene Engelstad

Tryll frem gode middagsretter med matvarer du har liggende. 

Vi har tidligere tipset om både ingrediensene du alltid bør ha i kjøkkenskapet og sunne basisvarer som gjør det enkelt å trylle frem de fleste retter med. Noen ganger kan det komme godt med inspirasjon til middager du kan lage med det du allerede har tilgjengelig hjemme. For du trenger ikke alltid å følge alle middagsoppskrifter slavisk, men bruk dem som et utgangspunkt og miks og triks med det du har for hånden.

Det varierer selvfølgelig hva hver enkelt husholdning har i kjøleskapet og tørrskapene, men vi har tatt utgangspunkt i basisingredienser som egg, smør, ost, andre meieriprodukter, grønnsaker, pasta, mel, sukker, buljong og diverse hermetikk, samt olje og krydder.

Pasta

Den italienske klassikeren pasta carbonara finnes i mange varianter, men du kommer langt med pasta, egg og parmesan. Pancetta eller bacon er også gjengangere i den populære pastaretten.

Det er også enkelt å slenge sammen en pastarett med det du har i grønnsaksskuffen - om det er fersk løk og brokkoli eller en grønnsaksblanding fra fryseren. Tilsett for eksempel parmesan og revet sitronskall for mer smak og topp med ristede pinjekjerner om du har.

Grønnsakssuppe

Å lage suppe fra bunnen av kan noen ganger virke avskrekkende, men hvis du har litt buljong eller kraft og grønnsaker tilgjengelig har du et godt utgangspunkt til mange supper. I en enkel minestrone-suppe kan du ha i de grønnsakene du har for hånden. Eller lag en gulrot-, blomkål eller brokkolisuppe hvis det er en av de grønnsakene du har tilgjengelig. For å gjøre grønnsakssuppen mer mettende kan du putte i for eksempel linser eller kokt pasta, eller toppe den med stekt chorizo, pølse eller spekeskinke.

Pizza

Pizza kan lages av det meste - alt fra lomper, tortillalefser til pitabrød. Dette er også en glimrende måte å bruke opp rester på, enten det er kjøttdeig fra gårsdagens tacomiddag eller grønnsaker som begynner å bli slappe. Som saus kan du bruke tacosaus eller lage en enkel pizzasaus med hermetiske (eller friske) tomater, hvitløk, olivenolje og litt krydder. Har du crème fraîche liggende, er hvit pizza en spennende vri.

Vafler eller pannekaker

Av og til er det helt innenfor å spise vafler til middag. Ikke bare smaker det godt, men du kan enkelt lage vaffelrøre med en håndfull ingredienser; nemlig mel, sukker, egg, bakepulver og melk. Det som er så fint med vafler er at du kan bruke den melken eller væsken du har - om det er helmelk, fløte, rømme eller kulturmelk. Bare juster med væske og mel til røren blir passelig tykk. Tilsett havregryn eller havremel hvis du ønsker grovere vafler til middag.

Foretrekker du pannekaker får du best resultat ved å følge en oppskrift, men også her er det ingen sak å lage en røre med noen få basisingredienser.

Publisert: 22.03.2019 kl. 14:17
Oppdatert: 13.03.2020 kl. 21:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?