Det beste jeg vet med Desta Marie Beeder

BLID MORGEN: Desta Marie Beeder starter dagen med et smil på TV.
BLID MORGEN: Desta Marie Beeder starter dagen med et smil på TV.
Foto: Mattis Sandblad / VG
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Når Desta Marie Beeder allerede har spist middag klokken ti om morgenen, hender det popkorn blir middag nummer to.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjendiser, kokker, influensere og bloggere. Tidligere har blant annet kokk Reneé Fagerhøi, artist Ingeborg Walther og skuespiller Emilie Skolmen snakket om sine matvaner.

Selv om du kanskje er mest vant til å starte dagen med en smilende Desta Marie Beeder (34), vil «God Morgen Norge»-programlederen nå også inspirere deg til å rydde.

Hun er nemlig for tiden aktuell med «Rydderevolusjonen» på TV 2.

– Hei, Desta! Gratulerer med nytt ryddeprogram. Hvor ryddig er du selv?

– Takk for det! Gjennom fire måneder med innspilling der vi har hjulpet åtte familier så har jeg selv gått igjennom en rydderevolusjon hjemme hos meg. Så nå er det full oversikt og orden. Det kan fremdeles hende at det ligger litt klær på gulvet og at kaffekoppen blir stående på bordet mellom frokost og lunsj, men heldigvis går det fort å rydde alt på plass igjen.

– Hvordan holder du det ryddig på kjøkkenet?

– Jeg prøver å begrense antall ting som bor på kjøkkenbenken, som vannkoker, kaffetrakter, knivsamling og så videre. På denne måten er det mer plass til å faktisk lage mat og ikke minst er det lettere å holde kjøkkenet rent. 

– Hva er favorittfrokosten din? Du jobber jo veldig tidlig, spiser du før kameraet går?

– Når jeg jobber på «God Morgen Norge», står jeg opp klokken 03.40, og da må jeg innrømme at matlysten ikke er på topp. Det blir to kopper kaffe, og så pleier jeg å bli bråsulten klokken 06.45. Da må jeg alltid ha en yoghurt tilgjengelig. Når jeg ikke jobber er det enten knekkebrød med pålegg eller Kesam toppet med min egen hjemmelagde granola, en teskje peanøttsmør og friske blåbær, frokost og dessert i én!

– Og favorittmiddag? Hender det du får restene til Wenche?

– Wenche (Andersen, TV-kokk journ.anm.) lager alltid ekstra slik at alle vi i crewet får en porsjon rett etter sending, så da er det kødannelse rundt kjøkkenøyen. Ofte er det deilige middagsretter, så da kan det være at jeg har spist middag klokken ti om morgenen, så blir det heller litt enklere retter utover dagen.

– Hva var det beste du visste som barn?

– Jeg husker fremdeles den dagen da jeg lærte meg å poppe popkorn i mikroen. Jeg elsker popkorn, og kan fremdeles en sjelden gang spise det som middag. Det har jo vært mais, så det er jo nesten for en vegetarrett å regne.

– Har du en favorittkake?

– Gulrotkake. Det hadde jeg som bryllupskake, og så lager Wenche en som er helt fantastisk. Da vi filmer «Rydderevolusjonen» og jeg hadde permisjon fra «God Morgen Norge» fikk jeg nærmest en sorgreaksjon da jeg så at Wenche hadde laget gulrotkake. 

– Dessert da?

– Etter en stor middag er jeg veldig glad i en frisk sorbé til dessert, så jeg bestiller nesten alltid det. Gjerne i kombinasjon med det på menyen som inneholder sjokolade.

– Beste godteri eller snacks?

– Bortsett fra popkorn så er jeg veldig glad i smågodt. Det skal være surt eller sjokolade. Ikke noe lakris eller noe med gelé inni. Den dagen jeg skjønte at mannen min og jeg hadde samme smak i smågodt så ble jeg nesten nyforelsket. 

– Hva er din favorittingrediens?

– Løk og hvitløk hever enhver rett, bare så synd at jeg griner som et barn hver gang jeg kutter løk. Nå har jeg nettopp lært at det hjelper hvis man tar litt tørkerull-papir i vann og legger det på fjølen ved siden av der man kutter. Det funker sånn passe greit. 

– Hva er din favorittsesong når det kommer til mat?

– Jeg elsker julemat, og som vestlending er ekstra glad i pinnekjøtt. Ellers elsker jeg også norske jordbær, så sommeren er også en høydare 

– Hva spiser du aldri?

– Det er heldigvis veldig få ting jeg absolutt ikke liker, men jeg ikke så glad i blåmuggost. Men så liker jeg det i retter når jeg ikke vet at det er der, så det er nok mer konseptet muggost og ikke selve smaken 

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Melk! Jeg klarer fremdeles ikke kaffe uten melk, men kaffe med melk er noe av det beste jeg vet så jeg kan dra til en bensinstasjon klokken 05 om morgenen for å få tak i melk hvis vi er tomme.

– Hva er det beste å få servert?

– Alt Wenche lager, det er nydelig mat laget med kjærlighet. Og det blir jo ikke bedre enn det! 

– Og å lage selv?

– Jeg har funnet en brødoppskrift som er helt idiotsikker og som gir saftig brød HVER gang, så den tyr jeg ofte til. 

– Hva hører du på når du lager mat?

– Podkaster, «Aftenpodden», «Nokon må gå» og ikke minst «Harm og Hegseth».

– Om du kunne spist middag med tre kjente personer, hvem som helst, hvem velger du?

– Barack Obama, min mormor og min farmor som begge ikke lever lengre. Tror vi hadde kost oss masse. 

– Hva ville du valgt som ditt aller siste måltid? 

– Gi meg en stor bøtte med popkorn, så dør jeg i hvert fall lykkelig ❤

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?