Bocuse d'Or: Fem kjappe med Christian André Pettersen

7. september 2017Aktuelt
DEN FØRSTE: Christian André Pettersen er den første som skal presentere maten for dommerne under finalen. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
DEN FØRSTE: Christian André Pettersen er den første som skal presentere maten for dommerne under finalen. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

- Har drømt om dette siden jeg var ni år gammel.

12. september går Årets Kokk av stabelen i Oslo. Da avgjøres hvilken kokk Norge skal sende til Europamesterskapet, som er siste steg før Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or.

Som en oppvarming til Årets Kokk-finalen har vi intervjuet de fem finalistene til intervjuserien «5 kjappe med de fem finalistene».

Først ut var Rasmus Johnsen Skoglund. Nummer to i rekken er Christian André Pettersen som jobber som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. Han har tidligere jobbet som lærling, kokk og soussjef for Charles Tjessem ved Charles & De, ifølge Bocuse d'Or Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVEM BLIR ÅRETS KOKK?: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
HVEM BLIR ÅRETS KOKK?: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Da rekkefølgen over hvordan kandidatene skal presentere maten til dommerne ble trukket, endte Pettersen som nummer én i rekken - noe han er fornøyd med.

- Jeg er veldig fornøyd med plasseringen: Jeg er den første som får levere fra meg fiskeretten, og den første som får levert fra med kjøttretten. Dommerne er i tillegg sultne og klare i starten av måltidet - og så er det deilig å bare bli ferdig med det, forteller Pettersen til Godt.

Fem kjappe med Christian André Pettersen (28)

FINALIST: Christian André Pettersen er til daglig kjøkkensjef på Mondo. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
FINALIST: Christian André Pettersen er til daglig kjøkkensjef på Mondo. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

1. Hvordan skiller din kokkekunst seg fra de andre finalistene?

- Jeg har et fokus på opphav og balanse i det naturlige. Jeg har en bakgrunn fra både Asia og Norge, så jeg tilføyer litt ekstra basert på min identitet.

2. Hva er du mest nervøs for at skal skje på finalen 12. september?

- Jeg er mest nervøs over hvordan dommerne kommer til å ta imot rettene jeg har trent meg opp til.

3. Hvordan har du tenkt til å forberede deg de neste to ukene?

- Jeg har forberedt meg mentalt i fire år, og jeg har drømt om dette siden jeg var ni år gammel. Så jeg har sett for meg alt: Hva hvis strømmen ryker, hvordan kommer kjøkkenet til å bli satt opp...

4. Hva lager du en typisk fredagskveld?

- Vi kokker er egentlig veldig enkle. Jeg er glad i asiatisk mat, og lager som regel taco med for eksempel langtidsgrillet svin, friske grønnsaker, spennende urter og avokado.

5. Hva nekter du å spise?

- Jeg nekter å spise boksemat.

Publisert: 07.09.2017 kl. 15:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?