Matboder fikk Michelin-stjerne

25. juli 2016Aktuelt
BILLIG, MEN BRA: Matboden Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle har blitt tildelt en Michelinstjerne, og serverer den billigste Michelin-maten i verden.
BILLIG, MEN BRA: Matboden Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle har blitt tildelt en Michelinstjerne, og serverer den billigste Michelin-maten i verden.

To matboder i Singapore er de første av sitt slag som har fått tildelt en stjerne i Michelin-guiden. 

Den prestisjefulle Michelin-guiden har for første gang vurdert Singapores mattilbud. Michelin-inspektørene bruker et tre-stjerne-system når de bedømmer restauranter, og deler ut alt fra én til tre stjerner til restaurantene de mener fortjener det. I Singapore ble det tilsammen delt ut 29 stjerner, og to matboder var altså blant de som utmerket seg.

Michelin-mat til 17 kroner

Det er bodene Hill Street Tai Hwa Pork Noodle og Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, som henholdsvis selger nudler med svinekjøtt og nudler og ris med kylling, som har mottatt én stjerne hver.

Matboder er svært vanlige i Singapore, og det finnes omtrent 6000 slike matboder tilsammen i landet. De to Michelin-bodene er matboder på lik linje med alle andre - utenom at de nå kan skilte med et svært høyt ansett bevis for at maten de tilbyr er eksepsjonelt god.

Og best av alt må jo sies å være prisene. Hos Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle får du nemlig mat helt ned i 17 NOK, noe som betyr at dette er den aller billigste Michelin-retten du kan få.

Stjernedryss over Singapore

De to matbodene var ikke de eneste som fikk Michelin-stjerner. Den franske restauranten Joel Robuchon fikk den høyeste utmerkelsen: tre stjerner. Dette betyr at den franske kjøkkensjefen som deler navn med restauranten, nå er den kokken i verden med flest Michelin-stjerner. Seks restauranter fikk to stjerner, og hele 22 steder fikk én stjerne. Blant disse var altså to matboder.

Skal du til Singapore og vil prøve en rett fra én av disse bodene, må du belage deg på å stå i kø. For etter stjernedrysset har ryktene spredt seg raskt, og de siste dagene har køene vært svært lange utenfor de to bodene. Men selv om populariteten har økt betydelig, vil prisene forbli de samme. Det forsikrer eieren av Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle - den aller billigste michelinstjerne-restauranten i verden - om.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Publisert: 25.07.2016 kl. 15:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?