Lager avokado med færre kalorier: Nå har det kommet en avokado light

16. oktober 2017Aktuelt
LAVKALORI: Nå er vår alles kjære avokado kommet i en light-versjon. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
LAVKALORI: Nå er vår alles kjære avokado kommet i en light-versjon. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

En avokado med mindre fett og færre kalorier kommer nå på det spanske markedet.

Den spanske råvaredistributøren Eurobanan har utviklet en avokado light, med 30 prosent mindre fett og færre kalorier, ifølge Fruitnet.

Kommunikasjonsjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen, sier at de har merket seg den lettere avokadovarianten.

– Vi har registrert at en produsent i Spania har dyrket frem en lett-variant av avokado, som skal ha 30 prosent lavere fettinnhold enn den vanlige Hass-avokadoen vi kjenner godt, men har ikke sett denne i Norge enda, sier Byermoen.

Enn så lenge skal avokadoen kun selges i Spania, og salget starter senere denne måneden, ifølge Thekitchn. Dette kan endre seg:

– Dersom produksjonen øker og kvaliteten er god vil nok antakelig norske importører vurdere dette også til vårt marked, sier Byermoen til Godt.

Populært

Avokado er de siste årene blitt en trendfrukt, også her i Norge. Vi spiser avokado på brødskiva, til tacoen og som dipp til fredagskosen - blant annet. Det er ingen tvil om at avokado-inntaket har økt.

– Avokado har hatt en eventyrlig utvikling i Norge de siste ti årene, sier Byermoen, og viser til tall av avokado-import til Norge som viser en oppgang på over 7000 tonn fra 2010 til 2016.

- Spis med god samvittighet

Den grønne frukten er sunn og inneholder mye av det gode fettet, men er likevel kaloririk. Thekitchn skriver at lightversjonen er designet for å la folk spise mer avokado, uten å være redd for å spise for mange.

– Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten er anbefalt fordi det bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Avokado har også et høyt innhold av folat og kalium. (...) Avokado er også en kilde til vitamin E, B6 og kopper, sier Byermoen, som ikke helt forstår hva vi skal med en avokado light.

– Spis avokado med god samvittighet, sier hun.

Ifølge Isla Bonita, merket som vil selge frukten, har avokadoen en delikat og mild smak, med et skinnende og grønt skall. De skriver også på nettsiden at avokadoen er dyrket i spesifikke klimaer, som gir egenskaper som er forskjellige fra de mest vanlige avokadoene.

Så husk på at avokado kan spises med god samvittighet, og la deg friste av disse deilige oppskriftene:

Publisert: 16.10.2017 kl. 15:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?