Tre gode middagsretter med minimal innsats

25. januar 2016Aktuelt
LEKENDE LETT: Med hele middagen i samme gryten sparer du både tid og oppvask - skikkelig digg blir det også. Foto: Sara Johannessen/VG.
LEKENDE LETT: Med hele middagen i samme gryten sparer du både tid og oppvask - skikkelig digg blir det også. Foto: Sara Johannessen/VG.

Alt i en gryte - eller et fat - er den perfekte løsningen når du har liten plass, mangler kasseroller eller rett og slett bare vil gjøre det litt enkelt.

Jeg tipper det finnes mange tilhengere av rustikk og raus mat. Mat som hverken krever store krumspring fra kokken eller et velutstyrt kjøkken. Prinsippet er at mange gode smaker får koke sammen til noe enda bedre. Servert fra en pen gryte eller en ildfast form rett på bordet kan det nesten ikke gjøres enklere. Oppvask sparer du også.

Noe av det mest trendy innen denne kategorien er «one pot pasta». Altså, du har alle ingrediensene i en gryte, inkludert ukokt pasta, og lar det koke til pastaen er kokt og væsken redusert. Om en italiener godkjenner fremgangsmåten er jeg litt usikker på. Men jeg testet den ut med en av mine hverdagsfavoritter, og kunne glede meg over god pasta og mindre oppvask.

Ukens motto er derfor: Glad og mett med alt i ett!

Publisert: 25.01.2016 kl. 13:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?