Fire gode oppskrifter med sesongens beste frukter
Nyt sitrusfruktene når de er på sitt beste. Det vil si akkurat nå.
Smaken av gule appelsiner, røde appelsiner, klementiner og grapefrukt er nydelig og frisk. De nytes gjerne naturell, men evner også å trylle med maten – enten du er ute etter den syrlige og sødmefulle saften eller det aromatiske, litt bitre skallet. Husk bare å skrubbe frukten godt i varmt vann før du bruker skallet, og bruk kun det ytterste, det fargede. Se gjerne om du kan få tak i økologisk sitroner for ekstra lykke. Sitroner fra Amalfi-kysten er nemlig en av mine soleklare favorittingredienser. Den vidunderlig gule skatten er ekstremt anvendelig og jeg elsker både smaken og duften, perfekt balansert og herlige aromatisk.
Noe av det viktigste innen matlagning generelt er nettopp det å balansere smakene riktig. Og da er sitrusfruktene viktige bidragsytere. Dagens retter har sitrus som en av hovedingrediensene, men ofte er det bare en liten skvis som skal til for å løfte en rett til nye høyder. De friske dråpene, eller det aromatiske skallet, kan dominere smaksbildet så vel som å være til stede uten at man egentlig merker det. Ja, sitrusen kan snike seg inn som en reddende kjøkkenengel de gangene du kjenner at du mangler noe i sausen uten helt å være klar over hva. Kanskje er det rett og slett bare en aldri så liten skvis du trenger.
Benytt sesongen og gled deg over mere smak og friskhet med et hint av sitrus.