Til hovedinnhold

Eyvind Hellstrøm: – Var terapi å reise med Truls

25. oktober 2017Aktuelt
FUNNET TONEN: Tross utfordringer underveis har den felles interessen for god mat og drikke laget god stemning mellom komiker Truls Svendsen og mesterkokk Eyvind Hellstrøm. Foto: Hallgeir Vågenes / VG
FUNNET TONEN: Tross utfordringer underveis har den felles interessen for god mat og drikke laget god stemning mellom komiker Truls Svendsen og mesterkokk Eyvind Hellstrøm. Foto: Hallgeir Vågenes / VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Når en komiker og en mesterkokk drar på tur sammen kan det forventes både latter og kjefting, og en stor dose gode matopplevelser.

– Vi fant hverandre på den måten at vi begge synes mat og drikke er spennende, og vi elsker det begge to. Selv om Eyvind kanskje har et annet grunnlag, sier Truls Svendsen.

Selv om det er to vidt forskjellige personligheter som har reist på tur sammen, fant de fort tonen.

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm er nemlig nå aktuelle med TV-programmet «Truls à la Hellstrøm», der den anerkjente kokken Hellstrøm skal gjøre komiker og programleder Svendsen til en mesterkokk.

Det har vært en reise med kjefting, latter og gode matopplevelser – blant annet. Og for Svendsen har det vært en drøm å bli lært opp av Hellstrøm.

– Jeg har jo vært fan av han. Jeg elsket jo for eksempel å gå på Bagatelle. Jeg er glad i den verdenen da. Så å bli lært opp av han er jo virkelig en drøm for meg.

Men selv om det har vært en drøm kommet i oppfyllelse og tonen har vært god, er det ikke til å stikke under en stol at det har vært utfordringer på veien, noe Hellstrøm selv sier:

– Nei, det er utfordringer hver eneste gang vi skal lage mat sammen.

– Det går sakte, legger Svendsen til.

– Det går sakte, og av og til er det litt mangel på entusiasme. Men nå har jeg lært meg å trykke på den riktige knappen, sier Hellstrøm stolt.

Likevel innrømmer mesterkokken at det har vært mange gode ting ved å lære opp Svendsen.

– Jeg vil jo først og fremst si at det for meg har det vært terapi å reise rundt med han, fordi jeg har funnet tilbake til meg selv. Eller, til den gode, humoristiske personen Eyvind Hellstrøm.

– Men han har ligget bak der hele tida, bryter Svendsen inn.

– Hele tida, nikker Hellstrøm enig, og fortsetter:

– Han forsvant inn i det man kaller den voksne verden, da. Og plutselig så har Truls fått det frem igjen i form av at vi har opplevd så utrolig mange hyggelig ting. Det er derfor jeg sier: det er to utrolig viktige ting for å ha et bra liv. Det er et godt måltid hver dag, og så er det masse humor i hverdagen. Så enkelt er det.

– Ja, da er mye gjort, sier Svendsen.

Ikke helt mesterkokk

Så lenge Svendsen står for maten selv er de begge enige om at det som regel går greit, men skal de samarbeide kan det bli krøll.

– Sammen er ofte komplisert, det er egentlig bedre når han står alene. For da kan jeg bare hudflette han når det er nødvendig, sier Hellstrøm med en god latter, og Svendsen ler med.

– Når vi skal lage mat sammen er det på kanten veldig ofte. Men jeg tror at, i hvert fall mitt inntrykk, er at alt det positive vi har opplevd og all den entusiasmen vi har møtt, den har også forplantet seg i begge to, sier Hellstrøm.

Artikkelen fortsetter under bildet

LÆRERIK REISE: Både Hellstrøm og Svendsen forteller at de har lært mye på reisene gjennom programmet Truls à la Hellstrøm. Foto: Hallgeir Vågenes / VG
LÆRERIK REISE: Både Hellstrøm og Svendsen forteller at de har lært mye på reisene gjennom programmet Truls à la Hellstrøm. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

– Jeg synes jo selv at jeg var helt okei på kjøkkenet. Og så syns jeg jo jeg er blitt bedre, men jeg er jo langt unna å være så god som jeg tror. Eller, Eyvind syns ikke jeg er så god, da, forteller Svendsen og kikker på Hellstrøm.

– Ja, så du føler ikke du kan kalle deg selv en mesterkokk enda?

– Overhodet ikke! Jeg husker da vi kom til Paris og Eyvind introduserte meg og sa «det her er min venn Truls, og jeg skal gjøre han til en mesterkokk.» «Åja, har du 10 år?» var reaksjonen.

– Og det er jo noe i det. Vi har stått og laget mat, men vi har ikke øvd, og det er ikke masse forberedelser og sånt. Jeg blir jo hivd ut i det, fortsetter Svendsen.

– Har du fått lysten til å lære mer nå da?

– Å, ja ja ja! Jeg elsker det der. Nå vet jeg hvordan det gjøres, og jeg får det godt. Men kanskje ikke Eyvind Hellstrøm-godt.

– Ja, godt nok, som du sier, skyter Hellstrøm inn.

Men skal vi tro Hellstrøm har Svendsen faktisk forbedret seg.

– Han har absolutt forbedret seg på den måten at han har sett og opplevd mye. Han bruker de riktige tingene, har riktige kombinasjoner, og han gjør ikke ting så vanskelig, men går kun rett på smaken.

Favorittminner

I TV-programmet har Hellstrøm og Svendsen vært på reise til ulike destinasjoner.

For Svendsen var de beste matopplevelsene å finne i Paris, hos Guy Savoy. Han har vært læremester for flere kjente kokker, deriblant Gordon Ramsay, Thomas Keller og Eyvind Hellstrøm selv.

– Mitt beste minne er å komme til Paris med Eyvind. Fordi uansett hvor vi kom, så kjente han folk, forteller Svendsen.

– Ja, jeg kjenner mange, sier Hellstrøm.

Hans favorittminne er fra Tokyo.

– Jeg elsker Japan og Tokyo, og det er jo bare et mylder av restauranter. Tingen i Japan er jo å finne de rette stedene, til riktig tid og riktig pris.

–160 000 restauranter, er det ikke det du sa?, spør Svendsen.

– Jo. Men å komme inn på dem er jo den store utfordringen. Vi var og besøkte en del, og jeg må jo si at jeg elsker Japans perfeksjonisme og det er bare japanere som gidder å stå og plukke i timevis for å få den perfekte maten.

– Assa, du er litt nørd på sånne ting, sier Svendsen til Hellstrøm.

– Ja, du kaller det nørd, men …

– Nei nei, det er positivt ment. Du er jo ekstremt opptatt av smaker og de tingene, så du er nørd.

– Jo, ja. Det er bra. Jeg er veldig opptatt av å komme på de riktige stedene og ikke kaste bort masse tid på middelmådighet.

Publisert: 25.10.2017 kl. 18:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?