Bocuse d'Or: Fem kjappe med Geir Magnus Svae
- Jeg gleder meg til finalen, forteller kokken til Godt.
12. september går Årets Kokk av stabelen i Oslo. Da avgjøres hvilken kokk Norge skal sende til Europamesterskapet, som er siste steg før Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or.
Som en oppvarming til Årets Kokk-finalen har vi intervjuet de fem finalistene til intervjuserien «5 kjappe med de fem finalistene». Nummer fire i rekken er Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen og Moi i Oslo. Han har tidligere blitt kåret til Årets Kjøkkensjef i Norge, ifølge Bocuse d'Or Norge.
Les de andre intervjuene her:
Artikkelen fortsetter under bildet.
Svae er den andre som skal presentere retten sin for dommerne, etter Christian André Pettersen og før Rasmus Johansen Skoglund.
- Det var den plasseringen jeg ønsket meg. Det spiller ikke noen større rolle, men det er greit å ikke være nummer en siden det er den personen som setter standarden, sier Svae til Godt.
Fem kjappe med Geir Magnus Svae (42)
1. Hvordan skiller din kokkekunst seg fra de andre finalistene?
- Jeg er litt eldre enn de andre finalistene, så jeg har et litt mer klassisk tilsnitt og smaksbilde. Jeg er rett og slett litt mer old school.
2. Hva er du mest nervøs for at skal skje på finalen 12. september?
- Ingenting, jeg bare gleder meg! Jeg håper selvfølgelig at jeg ikke kutter meg i fingeren, men ja.. Jeg gleder meg.
3. Hvordan har du tenkt til å forberede deg frem mot finalen?
- Med knallhard jobbing. Jeg skal gjøre klar de siste detaljene rundt servering, logistikk og konkurransetrening. Men jeg har jo gått i dette lenge, siden midten av juni.
4. Hva lager du en typisk fredagskveld?
- Noe enkelt som pizza eller sashimi. Og så kan jeg lage en «upgrade taco» med entrecôte og lomper - uten posekrydder.
5. Hva nekter du å spise?
- Lungemos. Det smaker innmat og jern.
Publisert: 08.09.2017 kl. 14:26
Oppdatert: 08.09.2017 kl. 14:45
Lag deg en gratis konto