Duften av advent: Krydret ribbe, lammecurry og ananasdessert
Prøv deg på disse eksotiske rettene som alle har det til felles at de dufter av adventstid og god jul.
Krydder brukes i all hovedsakelig for å berike våre måltider med de mest vidunderlige smaker og dufter, og gjennom luktesansen kan vi umiddelbart se for oss bilder eller erindre minner.
Snus inn duften av kardemomme, nellik, stjerneanis og «ekte» kanel. Det er dufter som straks får oss til å tenke på adventstid og julehygge, men de samme «varme» krydderiene brukes også i en mengde eksotiske retter.
De sterkeste og mest aromatiske kryddersortene kommer fra tropiske planter, busker og trær. Den kraftige aromaen skyldes flyktige eteriske oljer som blir konsentrert i krydderet når det tørkes. Så fort krydderet blir knust eller malt frigjøres disse oljene og de fordamper raskt. Derfor bør du aller helst kjøpe hele krydder og male eller støte krydderet selv like før bruk. Det gir den fineste smaken og hele krydder holder seg dessuten lenger enn de ferdig malte som taper både farge, smak og aroma hvis de blir stående lenge på hylla.
Hva lager du i adventstiden? Del bildene av rettene dine på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje ut til forsiden.
Publisert: 28.11.2014 kl. 09:59
Oppdatert: 25.11.2016 kl. 11:51
Lag deg en gratis konto