Bloggerens favoritt: Gulrotrundstykker

22. oktober 2015Aktuelt
HVERDAGSGODT: Med gulrot og cottage cheese blir rundstykkene ekstra saftige og gode, mener matblogger og bakebokforfatter Thea Bolstad. Foto: Thea Bolstad
HVERDAGSGODT: Med gulrot og cottage cheese blir rundstykkene ekstra saftige og gode, mener matblogger og bakebokforfatter Thea Bolstad. Foto: Thea Bolstad

Luftige og sunne, enkle og perfekt til både suppe og matpakke. Dette er favoritten til matblogger Thea Bolstad.

Matbloggerens favoritt: Thea Bolstad (19)
Blogg: Mylittlekitchen.no
Har blogget siden 2011.
Bloggens mest populære oppskrift: Smashkake
 Foto: Paul Paiewonsky/Gursli Berg forlag
Matbloggerens favoritt: Thea Bolstad (19) Blogg: Mylittlekitchen.no Har blogget siden 2011. Bloggens mest populære oppskrift: Smashkake Foto: Paul Paiewonsky/Gursli Berg forlag
Foto: Paul Paiewonsky

Thea Bolstad er en av Norges beste matbloggere og vant Vixen Blog Award i 2014. Hun var finalist i kåringen av Norges beste junior matblogg i 2014. Hun har nylig utgitt kakeboken «Theas little kitchen» og er særlig kjent for å bake en fantastisk sjokoladerosekake, men hennes personlige favoritt er enkle gulrotrundstykker.

Les bloggen her: Mylittlekitchen.no

- Jeg er veldig glad i gjærbakst og disse gulrotrundstykkene er luftige, gode og supre å ta med i matpakken. De inneholder cottage cheese, som gjør de ekstra saftige og gode, med sprø skorpe, sier Thea.

- De er sunne og fine til å ha i matpakken. Jeg baker dem ofte og alltid dobbel porsjon. De kan fint fryses, og jeg fyller opp hele fryseren slik at jeg har rundstykker i mange uker., forklarer hun.

- Jeg prøvde meg frem med forskjellige variasjoner, men denne oppskriften syns jeg er best. De er så enkle å lage, men de krever selvsagt at gjæren blir riktig behandlet og at deigen får heve godt. Og pass på at de blir gjennomstekte, understreker hun.

- Rundstykkene passer også som tilbehør til supper og salater, men jeg spiser dem oftest med godt pålegg og en kopp te eller kaffe, sier Thea.

Ingredienser

30 stk

50 g gjær

5 dl vann

2 ss rapsolje

1 ts salt

2 dl cottage cheese

4 dl finrevne gulrøtter

4 dl grovt sammalt mel

12-14 dl hvetemel

Slik gjør du

Det tar omtrent 1 time og 15 minutter å lage rundstykkene.

Rør gjæren ut i lunket vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.

Ha i grovt mel og bland alt godt sammen.

Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

Del deigen i 2 og rull til 2 pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.

Form rundstykkene. Jeg formet de til litt avlange rundstykker. Rull de først runde og deretter rull to hjørner litt spissere. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær noen kutt på toppen av rundstykkene. Pensle med vann før steking.

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Avkjøl på rist.

Rundstykkene kan fint fryses.

Publisert: 22.10.2015 kl. 13:49
Oppdatert: 13.11.2015 kl. 11:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?