Bloggerens favoritt: Gulrotrundstykker
Luftige og sunne, enkle og perfekt til både suppe og matpakke. Dette er favoritten til matblogger Thea Bolstad.
Thea Bolstad er en av Norges beste matbloggere og vant Vixen Blog Award i 2014. Hun var finalist i kåringen av Norges beste junior matblogg i 2014. Hun har nylig utgitt kakeboken «Theas little kitchen» og er særlig kjent for å bake en fantastisk sjokoladerosekake, men hennes personlige favoritt er enkle gulrotrundstykker.
Les bloggen her: Mylittlekitchen.no
- Jeg er veldig glad i gjærbakst og disse gulrotrundstykkene er luftige, gode og supre å ta med i matpakken. De inneholder cottage cheese, som gjør de ekstra saftige og gode, med sprø skorpe, sier Thea.
- De er sunne og fine til å ha i matpakken. Jeg baker dem ofte og alltid dobbel porsjon. De kan fint fryses, og jeg fyller opp hele fryseren slik at jeg har rundstykker i mange uker., forklarer hun.
- Jeg prøvde meg frem med forskjellige variasjoner, men denne oppskriften syns jeg er best. De er så enkle å lage, men de krever selvsagt at gjæren blir riktig behandlet og at deigen får heve godt. Og pass på at de blir gjennomstekte, understreker hun.
- Rundstykkene passer også som tilbehør til supper og salater, men jeg spiser dem oftest med godt pålegg og en kopp te eller kaffe, sier Thea.
Ingredienser
30 stk
50 g gjær
5 dl vann
2 ss rapsolje
1 ts salt
2 dl cottage cheese
4 dl finrevne gulrøtter
4 dl grovt sammalt mel
12-14 dl hvetemel
Slik gjør du
Det tar omtrent 1 time og 15 minutter å lage rundstykkene.
Rør gjæren ut i lunket vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.
Ha i grovt mel og bland alt godt sammen.
Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
Del deigen i 2 og rull til 2 pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.
Form rundstykkene. Jeg formet de til litt avlange rundstykker. Rull de først runde og deretter rull to hjørner litt spissere. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær noen kutt på toppen av rundstykkene. Pensle med vann før steking.
Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl på rist.
Rundstykkene kan fint fryses.
Publisert: 22.10.2015 kl. 13:49
Oppdatert: 13.11.2015 kl. 11:59
Lag deg en gratis konto