Hyttemat uten stress

13. februar 2015Aktuelt
HYTTEKOS: Krydret kjøttdeig og varm potetmos er enkelt og passer perfekt som middag på hytta etter en lang dag utendørs. Foto: Ingrid Victoria Huseby/FoodByVictoria
HYTTEKOS: Krydret kjøttdeig og varm potetmos er enkelt og passer perfekt som middag på hytta etter en lang dag utendørs. Foto: Ingrid Victoria Huseby/FoodByVictoria

Hvis du er mer opptatt av å stå på ski enn å stå på kjøkkenet i påskeferien, kan du prøve en av disse enkle middagsoppskriftene.

God mat er en viktig del av ferien for mange, men det betyr ikke nødvendigvis at vi har lyst til å stå på kjøkkenet i mange timer hver ettermiddag. Heldigvis finnes det mye god mat som verken er særlig komplisert, krever altfor mye utstyr eller tar veldig lang tid å lage.

Mange supper og gryter krever lite forberedelse, og kan stå på ovnen og godgjøre seg mens vi selv holder på med andre ting. Gratinert løksuppe er noe av det beste som finnes, og deilig varmende etter en dag ute i kulden. Fiskegryten med tomater er til og med en av de rettene som blir bedre dagen etterpå, så her kan du slå to middager i en smekk.

Paier og former er også både god og varmende hyttemat; shepherd's pie er krydret kjøttdeig toppet med digg potetmos gratinert i ovnen. Gratinert er også nachosene - som fint kan tilberedes til mange, i langpanne i ovnen. Pasta og pizza er svært lettlagde favoritter - og begge deler kan varieres i det uendelige; til denne påskeferien har vi valgt en helt tradisjonell pastarett og en pizza som kanskje overrasker litt mer.

Her har vi funnet frem seks oppskrifter på varmende, koselig vintermat som er lett å lage på hytta:

Det finnes nesten ingenting som er bedre å varme seg på etter en dag på ski enn en skikkelig god, rykende varm løksuppe.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

I sin juksebacalao har matblogger Julie Ilona Balas erstattet klippfisken med lettsaltet torsk og laget en skikkelig kosematgryte som gjør seg selv i ovnen. Lag mye, så har du middag i to dager - den er minst like god dagen derpå.

Foto: Ina Johnsen/MatPaaBordet
Foto: Ina Johnsen/MatPaaBordet

Nachos er enkel kosemat. De kan varieres i det uendelige, i denne oppskriften legges kjøttdeig og tortillachips lagvis og toppes med ekstra mye ost før den gratineres i ovnen.

Foto: Ingrid Victoria Huseby/FoodByVictoria
Foto: Ingrid Victoria Huseby/FoodByVictoria

Krydret kjøttdeig dekket av myk potetmos er enkelt å lage og skikkelig koselig hyttemat. Den trenger litt tid i ovnen, men forberedelsene tar du på under en halv time.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Spagetti bolognese er god på smak og rik på karbohydrater, som passer fint når man er aktiv hele dagen. Frisk basilikum og revet parmesan gjør retten litt ekstra lekker.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Alle elsker pizza, og lager du en pizzabunn kan du egentlig toppe den med akkurat hva du vil; bruk bare det dere har i kjøleskapet. Denne oppskriften bruker blåmuggost og parmaskinke for en litt ny vri på pizzaen.

Publisert: 13.02.2015 kl. 11:21
Oppdatert: 23.03.2018 kl. 10:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?