Her er «Masterchef»-Guris favoritt-lasagne

FAVORITT: Guri Schanke imponerer på «MasterChef»-kjøkkenet. Hjemme lager hun gjerne morens lasagne til familien. Foto: Guri Schanke/Pressefoto TV3
FAVORITT: Guri Schanke imponerer på «MasterChef»-kjøkkenet. Hjemme lager hun gjerne morens lasagne til familien. Foto: Guri Schanke/Pressefoto TV3
Maria Tveiten Helgeby

Når Guri Schanke (52) ikke danser, synger eller står på scenen koser hun seg med matlaging, da gjerne familiens livrett som er hjemmelaget lasagne.

Forrige uke begynte matkonkurransen «MasterChef» der seks kjendiser ukentlig kjemper mot hverandre bak kjøkkenbenken. Denne uken konkurrerer skuespiller og sanger Guri Schanke mot Aylar Lie, Per Heimly, Tommy Fredvang, Jon Niklas Rønning og Sigurd Sollien.

Schanke er blant annet kjent fra teaterscenen, Melodi Grand Prix og flere store TV-programmer som «Hotel Cæsar» og «Skal vi danse». Kjendisen forteller hun elsker å lage mat, og fikk beskjed av barna sine om at hun «bare måtte bli med» da TV3 spurte om hun ville være deltager på matprogrammet.

– Vi er en skikkelig matfamilie, og jeg mener det er viktig å kose seg i hverdagen med maten, forteller Schanke.

FAMILIEMAT Det er mye god smak i Guri Schankes hjemmelagde lasagne. Foto: Guri Schanke
FAMILIEMAT Det er mye god smak i Guri Schankes hjemmelagde lasagne. Foto: Guri Schanke

Skuespilleren forteller at hun pleier å lage raus hverdagsmat til familien, og at hun gjerne bruker kylling eller laks og masse grønnsaker.

– Jeg lærte å lage mat av mamma gjennom hele oppveksten, og kan klassiske oppskrifter som hvit- og brunsaus. Mens feinschmecker-teknikker har jeg aldri vært spesielt opptatt av, røper Schanke.

Favorittretten hennes er morens lasagne.

– Mamma har lagd denne så lenge jeg kan huske, så da jeg ble voksen adopterte jeg den og gjorde den «min». Jeg krydrer for eksempel litt mer, og tilsetter rødvin for smakens skyld, forteller hun.

– Jeg liker den så godt at jeg vet at jeg kommer til å spise meg så mett at jeg omtrent ikke kan gå etterpå, ler den matglade skuespilleren.

Ved siden av lasagnen serverer Schanke gjerne en blandet grønn salat med pinjekjerner og en god hjemmelaget vinaigrette som består av hvitvinseddik, god olivenolje, dijonsennep, frisk basilikum, hvitløk, brunt sukker, urtesalt og kvernet sort pepper.

– Men man kan fint bruke de urtene man har tilgjengelig hjemme, sier Schanke.

Hvis du ikke vil spise fin pasta, tipser hun at du heller kan legge quinoa og finskivet squash lagvis med kjøttfyllet og parmesan.

– Pastaen kan også byttes ut med fullkornspasta eller pasta laget av ris eller bønner.

Lasagnen kan fint fryses i porsjonsstykker, og tas frem når det passer – enten det er helg eller hverdag.

– Jeg synes nemlig man skal kose seg alle dager, ikke bare i helgen, sier skuespilleren.

Ta bilde av din hjemmelagde lasagne, merk det med #godtno, og legg det ut på Instagram. De beste bildene publiserer vi på forsiden.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?