Til hovedinnhold

Smarte app-er alle matelskere bør ha

7. oktober 2016Aktuelt
MATNYTTIG: Foodie-appen er utviklet for at du skal kunne ta det beste matbildet. Foto: Skjermdump
MATNYTTIG: Foodie-appen er utviklet for at du skal kunne ta det beste matbildet. Foto: Skjermdump

Enten du er opptatt av å ta fristende matbilder eller trenger å konvertere målenheter mens du holder på med en oppskrift, her er tips til fem mat-app-er.

Det er ikke til å komme unna at vi går med mobilen på oss store deler av dagen. Å dele matbilder på sosiale medier har tatt helt av og for mange matentusiaster er mobilkameraet vanskelig å leve uten.

Men det finnes også mange andre matrelaterte app-er du kan laste ned på mobilen som enten hjelper deg på kjøkkenet eller når du skal ut og spise.

Vi har plukket ut fem mat-app'er som kan være nyttige å ha i lommen:

Amount

For deg som trenger å konvertere målenheter.

Noen ganger finner vi en oppskrift som vi bare må prøve, men så er ingredienslisten basert på utenlandske målenheter. Eller så skal du lage dobbel porsjon og trenger rask hjelp til å finne ut hvor mye du skal ha av de forskjellige ingrediensene. App-en Amount hjelper deg raskt å regne ut for eksempel hvor mange desilitere det er i en pint eller hvor mange teskjeer en spiseskje inneholder.

Tilgjengelig for: iOS

Pris: 11 kr

Matchbook

For deg som vil ha oversikt over favorittrestaurantene.

Enten du er på ferie eller hjemme, er Matchbook nyttig å ha med seg i hånden. Her kan du legge til restauranter og barer du ikke vil at skal havne i glemmeboken eller rett og slett nye du vil besøke i en oversiktlig liste. Det kuleste er at du enkelt har muligheten til å legge til et spisested når du går forbi det. Listen kan du dessuten dele med vennene dine.

Tilgjengelig for: iOS

Pris: Gratis

Vivino

For deg som er interessert i vin.

Har du stått på polet og lurt på om vinen passer til din smak eller maten du skal servere den til? Den populære vin-app-en Vivino fungerer kort oppsummert som et vinbibliotek. Her kan du enkelt ta bilde av etiketten på flasken og app-en finner frem til informasjon om vinen for deg. I tillegg er det en smart måte å notere ned viner du vil huske til en senere anledning, samtidig som du kan plukke opp anbefalinger fra andre vinentusiaster.

Tilgjengelig for: iOS, Android og Windows Phone

Pris: Gratis

Foodie

For deg som elsker å ta matbilder.

Synes du det er vanskelig å ta fristende bilder av maten med mobilen? Med en egen kamera-app som er laget nettopp for matbilder er dette nå null stress. App-en kommer med over 26 filtre med passende navn som «Sushi», «Cakes» og «Meats», og som vil hjelpe deg å ta det perfekte bildet av tallerkenen din til Instagram. I tillegg får du justert bildet etter den beste vinkelen, som for eksempel det klassiske tatt ovenfra-bildet.

Tilgjengelig for: iOS

Pris: Gratis

Food Dictionary

For deg som vil vite alt.

Her får du et (nesten) fullstendig ingrediensleksikon inn på mobilen. Lurer du på hva en mangostan er, hva som er næringsinnholdet i en banan eller hva som er den vanligste måten å bruke blå poteter på, har du svaret i lomma med Food Dictionary. App-en er også proppfull av lenker til andre steder hvor du kan utforske råvarene - og hva du kan bruke dem til.

Tilgjengelig for: iOS og Android

Pris: Gratis

Publisert: 07.10.2016 kl. 13:31
Oppdatert: 07.11.2016 kl. 16:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?