Tre grønne vårsupper å styrke seg på

3. mai 2016Aktuelt
GRØNN GLEDE: Suppe er deilig mat hele året, nå om våren er det mye gode grønnsaker å lage suppe på - velg gjerne grønt. Foto: Stian Broch/Sara Johannessen.
GRØNN GLEDE: Suppe er deilig mat hele året, nå om våren er det mye gode grønnsaker å lage suppe på - velg gjerne grønt. Foto: Stian Broch/Sara Johannessen.

Det er mye god mat i en god suppe. Og best er de når du lager dem på friske grønnsaker i sesong.

Suppe er både lett å lage, og skikkelig godt, særlig når vårværet ikke helt har slått inn ennå. Og det betyr ikke at vi ikke kan nyte av det som er godt med våren allikevel.

Den norske spinaten kommer nå i mai, og selv om det ikke er sikkert at du blir like sterk som Skipper'n av en bolle varm spinatsuppe, så er det i hvert fall helt sikkert at det er masse god næring i suppen, særlig hvis du servere den med kokt egg, som Magnar Kirknes har gjort i denne oppskriften. Og det beste av alt - en skikkelig god spinatsuppe lager du på under en halv time.

Vi gleder oss alltid til aspargesen kommer. Og når man har blitt litt lei av å bare spise grillet asparges med litt salt og olivenolje eller kokte asparges med hollandaisesaus (som om det er mulig?!), så er det godt å kunne koke en suppe på dem. Som kanskje er hakket mer mettende. Og enda mer mat blir det i den hvis du baker et stykke ørret og servere ved siden av, slik TV-kokk Ole Martin Alfsen har gjort i oppskriften under.

Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene du kan spise. Og den inneholder faktisk mer C-vitamin enn en appelsin. Den norske brokkolien kommer egentlig først i juni, men det er masse god brokkoli å få i butikken nå også. Lag suppe på den, blomst og stil (det er den søteste delen) og alt - og tilsett, som Lise Finckenhagen har gjort i oppskriften under, ruccola og hvitløk, så blir det en helt ny brokkolisuppe.

Publisert: 03.05.2016 kl. 11:15
Oppdatert: 03.05.2016 kl. 12:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?