Seks taco-oppskrifter du må prøve
Fra sprø fisketaco til saftig pulled pork-taco, og «erke-norsk» tex-mex-taco med hjemmelaget tilbehør.
Taco har nærmest blitt Norges nasjonalrett i løpet av de siste tiårene. Ifølge Ipsos MMI spiser over 48 prosent av Norges befolkning meksikansk mat som taco, enchiladas eller fajitas, minst en gang i måneden, skriver Aftenposten.
I tillegg har den meksikanske favoritten blitt trendy de siste årene. Da tacorestauranten Taco Republica åpnet for nesten tre år siden, strakk køen seg langt nedover gaten.
Tacoen og brødrene hans kommer i mange ulike varianter med forskjellige typer tacoskjell eller tortillalefser. Mens enchiladas gjerne er gratinert i ovn, består quesadillas av to fylte tortillalefser som er stekt i panne.
Den «norske» tacoen består gjerne av maisskjell eller «tacolomper» fylt med spicy kjøttdeig, grønnsaker, salsa, ost og rømme.
Til tacoglede og inspirasjon har vi samlet seks nydelige tacooppskrifter under:
Her har du den skikkelig klassiske norske tex-mex-tacoen bare med hjemmelaget krydderblanding, salsa og guacamole. Denne oppskriften oser fredagskos!
Hvis du har lyst til å prøve noe litt annerledes er denne sprø fisketacoen med frisk avokadorøre og coleslaw helt fantastisk – bare se på de fargene! Den blir ekstra smakfull med en liten dæsj lime over.
Reker er stor stas om sommeren. Her kombineres den deilige sommerfavoritten med koriander, rødløk og spennende hjemmelagde tacowraps.
Publisert: 15.04.2016 kl. 09:28
Oppdatert: 19.08.2016 kl. 15:05
Lag deg en gratis konto