Til hovedinnhold

Ti ting du kanskje ikke visste om pølser

30. august 2017Aktuelt
SMIL OG VÆR GLAD: Pølser er populære her i landet. Wienerpølser er den mest populære typen blant kvinner og eldre. Foto: Line Møller/VG
SMIL OG VÆR GLAD: Pølser er populære her i landet. Wienerpølser er den mest populære typen blant kvinner og eldre. Foto: Line Møller/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Det er ingen tvil om at vi nordmenn elsker pølser, men vet du hvor mye pølser vi faktisk spiser?

1. Ifølge Aftenposten er grillpølsen mest populær i Norge, mens på Østlandet alene er det wienerpølsen som er favoritten.

2. Kjønn og alder viser ulike preferanser. Aftenposten viser til at kvinner og eldre helst spiser wienerpølse og lompe, mens menn og barn helst spiser grillpølse i brød.

3. 17. mai er uten tvil den dagen nordmenn spiser mest pølser. I følge VG har Nortura anslått at det selges 20 millioner pølser i løpet av 17. mai-uka.

4. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt nesten 100 pølser hvert år, skriver side2.

5. Mange spiser pølsen rå, men det skal du helst ikke. Det kan nemlig være visse bakterier på overflaten av kjøttet.

6. Pølser var det første som ble spist på månen. Neil Armstrong og reisepartneren «Buzz» Aldrin spiste pølser da de ankom månen i 1969, skriver side2.

7. I følge Guinnes World Records er verdens lengste pølser målt til hele 203,8 meter.

8. Det engelske begrepet for pølser, «hot dog», ble tatt i bruk fordi de på midten av 1800-tallet mistenkte at pølsene inneholdt hundekjøtt, skriver side2. På MatPrat står det derimot at navnet er tilfeldig fordi pølsene ble servert i brød kalt Bachshund og Ted Borgan (sportstegneren) klarte ikke å si det, og sa heller Hot Dog.

9. Pølser skal ikke koke, men trekkes. Her finner du redegjørelse for hvordan du trekker dem uten at de sprekker.

10. De fleste norske pølser inneholder 50 prosent rent kjøtt, og skal ikke ha høyere fettprosent enn 20 prosent, ifølge Matprat.no.

Pølser er ikke det første vi har skrevet en «10 ting du kanskje ikke visste»-spalte om. Tidligere har vi også skrevet ti ting du kanskje ikke visste om milshake, øl, bananer og Starbucks. Her kan du lese alle spaltene.

Publisert: 30.08.2017 kl. 15:37
Oppdatert: 31.08.2017 kl. 12:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?