Til hovedinnhold

Seks retter du kan spise ute i penværet - uten engangsgrill

31. mai 2018Aktuelt
PARKMAT: Wraps med sweet chili-svinekjøtt og sprø grønnsaker. Oppskriften finner du lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen
PARKMAT: Wraps med sweet chili-svinekjøtt og sprø grønnsaker. Oppskriften finner du lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen

En tur på stranden, i skogen eller parken kan være vel så koselig uten grillen.

Vi har tidligere guidet deg til tre forskjellige piknikkurver som passer til familien, det romantiske paret og strandløvene. Nå er det mat uten engangsgrill som gjelder.

I disse dager er det nemlig totalforbud mot bål, grill og all bruk av ild over store deler av landet på grunn av rekordvarmen og tørken den bringer med seg. På søndag fikk en mann i 30-årene et forelegg på 5000 kroner for å ha tent på en engangsgrill, skriver VG.

Flere butikker har nå også valgt å fjerne engangsgrillene fra butikkene for å bidra til å minske risikoen for skogbrann, skriver Nettavisen.

Rettene under er enkle å ta med seg ferdiglaget, og - med unntak av pastasalaten som du trenger en gaffel til - trenger du ikke noe utstyr for å spise dem. Maten må riktignok forberedes før du drar ut i skog, mark eller strand, men da slipper du til gjengjeld å styre med matlaging når du endelig har satt deg ned i solen.

PS: Kjenner du at sommerturen ikke blir det samme uten pølse? Gjør som på vinteren, og ta med deg wienerpølse på termos!

Pastasalat

Matmuffins

Innbakt brød

Wraps

Publisert: 31.05.2018 kl. 15:44
Oppdatert: 01.06.2018 kl. 09:25


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?