Seks retter du kan spise ute i penværet - uten engangsgrill

PARKMAT: Wraps med sweet chili-svinekjøtt og sprø grønnsaker. Oppskriften finner du lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen
PARKMAT: Wraps med sweet chili-svinekjøtt og sprø grønnsaker. Oppskriften finner du lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen
Maria Tveiten Helgeby

En tur på stranden, i skogen eller parken kan være vel så koselig uten grillen.

Over store deler av Østlandet er det forbud eller restriksjoner mot bål, grilling og bruk av ild, på grunn av lite regn den siste tiden.

I Follo, Romerike og Østfold er det for eksempel totalforbud mot grilling og åpen ild, også på egen eiendom. I Larvik og Sandefjord forbys sankthansbålene, skriver NRK Oslo og Viken.

Denne saken ble først publisert i 2018, men er oppdatert i juni 2023.

Onsdag oppdaterte også Oslo sine retningslinjer, og kommunen forbyr nå all bruk av ild i «skog, utmark og innmark, inkludert faste tilrettelagte bålplasser, parker og grøntområder fra 15. juni». Forbudet gjelder også på egen eiendom, men brannvesenet presiserer at det er lov å grille i egen hage.

Rettene under er enkle å ta med seg ferdiglaget, og - med unntak av pastasalaten som du trenger en gaffel til - trenger du ikke noe utstyr for å spise dem. Maten må riktignok forberedes før du drar ut i skog, mark eller strand, men da slipper du til gjengjeld å styre med matlaging når du endelig har satt deg ned i solen.

PS: Kjenner du at sommerturen ikke blir det samme uten pølse? Gjør som på vinteren, og ta med deg wienerpølse på termos!

Vil du få inspirasjon og tips til gode oppskrifter? Den lille salatkokeboken inneholder over 40 deilige oppskrifter, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?