Et kjærlighetsbrev til Nord-Italia

12. juni 2014Aktuelt
Ossobuco er en milanesisk spesialitet laget på kalveskanker som er langtidskokt med grønnsaker, hvitvin og god kraft. Like godt sommer som vinter. Foto: Annata78/NTB Scanpix.
Ossobuco er en milanesisk spesialitet laget på kalveskanker som er langtidskokt med grønnsaker, hvitvin og god kraft. Like godt sommer som vinter. Foto: Annata78/NTB Scanpix.

Tre retter fra det nord-italienske kjøkken.

Lag en treretters hjemme på ditt eget kjøkken som gir deg følelsen av å ha trådt inn på en liten familierestaurant i en av Milanos sjarmerende sidegater. Med risotto, ossbuco og zabaione får du virkelig smaken av, og på, Italia.

Risotto milanese er en helt enkel risotto som er smakt til litt luksuriøst med safran – den kan serveres som en forrett eller som en siderett til for eksempel ossobuco.

Ossobuco er en milanesisk spesialitet laget på kalveskanker som er langtidskokt med grønnsaker, hvitvin og god kraft. Like godt sommer som vinter.

Zabaione kan serveres alene som en lett dessert, eller brukes som en saus til friske bær eller en sommerterte.

Publisert: 12.06.2014 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:54


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?