Lises hvitvinsdampede blåskjell

9. mai 2013Aktuelt

Ukens matblogger byr på smaksrike blåskjell, som er sunn, enkel og veldig god mat om våren.

UKENS MATBLOGGER
Navn: Lise von KroghAlder: 42Yrke: Ernæringsfysiolog, rådgiver, foredragsholder og skribentBosted: HurdalFavorittråvare: HavreNår jeg lager mat så liker jeg å kombinere smaksrike ingredienser som gjør maten litt sunnere.Blogg: lisevonkrogh.wordpress.com
UKENS MATBLOGGER Navn: Lise von KroghAlder: 42Yrke: Ernæringsfysiolog, rådgiver, foredragsholder og skribentBosted: HurdalFavorittråvare: HavreNår jeg lager mat så liker jeg å kombinere smaksrike ingredienser som gjør maten litt sunnere.Blogg: lisevonkrogh.wordpress.com
Foto: Foto: John Harald Knutsson

- Med våren kommer de lette middagene. Salater, blåskjell, reker og fisk på grillen, sier Lise von Krogh til Godt.

Mat som har mye helse i seg, er lett og har friske smaker, fortsetter matbloggeren.

Til daglig jobber hun som ernæringsfysiolog, og har dermed en klar matmisjon:

- Sammen med den sunne våren, kommer også den usunne våren. Pølser, iskrem, burgere, feit grillmat og utepils. Kanskje du skal bruke våren til å innføre noen sunne og friske endringer i matveien?

Prøv Lises hvitvinsdampede blåskjell på verandaen så vil du se at sunn mat også er godt, enkelt og rimelig.

Dette trenger du for 4 personer

  • 2 kg blåskjell, vasket og renset i kald vann
  • 4 sjalottløk, i tynne halve skiver
  • 2 små rødløk, i tynne halve skiver
  • 3 gulrøtter, kuttet i pinner
  • 1 selleristang, kuttet i pinner
  • 5 fedd hvitløk, knuste
  • 3 knallrøde tomater, skåldet og grovhakket
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 4 ss basilikum, grovhakket
  • 4 ss persille, grovhakket

Slik gjør du

Rens og vask blåskjellene og la dem ligge i kaldt vann, mens du gjør klar grønnsakene.

Varm opp olivenoljen i en kasserolle. Ha i grønnsakene og fres dem i ett minutt. Ha i blåskjellene og la dem frese sammen med grønnsakene i noen minutter mens du vender på dem en gang i blant. Ha i hvitvinen og legg på lokk. Blåskjellene dampes i 3-4 minutter eller til de har åpnet seg helt. Til slutt har du i balsamicoeddik og urtene.

Serveres med grovt brød, salat av rød lollo med mangobiter og vin i glasset.

PS! Til gjestene som ikke liker blåskjell, serverer du gode pølser.

Publisert: 09.05.2013 kl. 10:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?