Lises hvitvinsdampede blåskjell
Ukens matblogger byr på smaksrike blåskjell, som er sunn, enkel og veldig god mat om våren.
- Med våren kommer de lette middagene. Salater, blåskjell, reker og fisk på grillen, sier Lise von Krogh til Godt.
Mat som har mye helse i seg, er lett og har friske smaker, fortsetter matbloggeren.
Til daglig jobber hun som ernæringsfysiolog, og har dermed en klar matmisjon:
- Sammen med den sunne våren, kommer også den usunne våren. Pølser, iskrem, burgere, feit grillmat og utepils. Kanskje du skal bruke våren til å innføre noen sunne og friske endringer i matveien?
Prøv Lises hvitvinsdampede blåskjell på verandaen så vil du se at sunn mat også er godt, enkelt og rimelig.
Dette trenger du for 4 personer
- 2 kg blåskjell, vasket og renset i kald vann
- 4 sjalottløk, i tynne halve skiver
- 2 små rødløk, i tynne halve skiver
- 3 gulrøtter, kuttet i pinner
- 1 selleristang, kuttet i pinner
- 5 fedd hvitløk, knuste
- 3 knallrøde tomater, skåldet og grovhakket
- 2 dl hvitvin
- 2 dl olivenolje
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss basilikum, grovhakket
- 4 ss persille, grovhakket
Slik gjør du
Rens og vask blåskjellene og la dem ligge i kaldt vann, mens du gjør klar grønnsakene.
Varm opp olivenoljen i en kasserolle. Ha i grønnsakene og fres dem i ett minutt. Ha i blåskjellene og la dem frese sammen med grønnsakene i noen minutter mens du vender på dem en gang i blant. Ha i hvitvinen og legg på lokk. Blåskjellene dampes i 3-4 minutter eller til de har åpnet seg helt. Til slutt har du i balsamicoeddik og urtene.
Serveres med grovt brød, salat av rød lollo med mangobiter og vin i glasset.
PS! Til gjestene som ikke liker blåskjell, serverer du gode pølser.
Publisert: 09.05.2013 kl. 10:49
Lag deg en gratis konto