Til hovedinnhold

Lises hvitvinsdampede blåskjell

Ukens matblogger byr på smaksrike blåskjell, som er sunn, enkel og veldig god mat om våren.


UKENS MATBLOGGER
Navn: Lise von KroghAlder: 42Yrke: Ernæringsfysiolog, rådgiver, foredragsholder og skribentBosted: HurdalFavorittråvare: HavreNår jeg lager mat så liker jeg å kombinere smaksrike ingredienser som gjør maten litt sunnere.Blogg: lisevonkrogh.wordpress.com
UKENS MATBLOGGER Navn: Lise von KroghAlder: 42Yrke: Ernæringsfysiolog, rådgiver, foredragsholder og skribentBosted: HurdalFavorittråvare: HavreNår jeg lager mat så liker jeg å kombinere smaksrike ingredienser som gjør maten litt sunnere.Blogg: lisevonkrogh.wordpress.com

- Med våren kommer de lette middagene. Salater, blåskjell, reker og fisk på grillen, sier Lise von Krogh til Godt.

Mat som har mye helse i seg, er lett og har friske smaker, fortsetter matbloggeren.

Til daglig jobber hun som ernæringsfysiolog, og har dermed en klar matmisjon:

- Sammen med den sunne våren, kommer også den usunne våren. Pølser, iskrem, burgere, feit grillmat og utepils. Kanskje du skal bruke våren til å innføre noen sunne og friske endringer i matveien?

Prøv Lises hvitvinsdampede blåskjell på verandaen så vil du se at sunn mat også er godt, enkelt og rimelig.

Dette trenger du for 4 personer

  • 2 kg blåskjell, vasket og renset i kald vann
  • 4 sjalottløk, i tynne halve skiver
  • 2 små rødløk, i tynne halve skiver
  • 3 gulrøtter, kuttet i pinner
  • 1 selleristang, kuttet i pinner
  • 5 fedd hvitløk, knuste
  • 3 knallrøde tomater, skåldet og grovhakket
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 4 ss basilikum, grovhakket
  • 4 ss persille, grovhakket

Slik gjør du

Rens og vask blåskjellene og la dem ligge i kaldt vann, mens du gjør klar grønnsakene.

Varm opp olivenoljen i en kasserolle. Ha i grønnsakene og fres dem i ett minutt. Ha i blåskjellene og la dem frese sammen med grønnsakene i noen minutter mens du vender på dem en gang i blant. Ha i hvitvinen og legg på lokk. Blåskjellene dampes i 3-4 minutter eller til de har åpnet seg helt. Til slutt har du i balsamicoeddik og urtene.

Serveres med grovt brød, salat av rød lollo med mangobiter og vin i glasset.

PS! Til gjestene som ikke liker blåskjell, serverer du gode pølser.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?