By på en skikkelig søndagsburger

En skikkelig burger; oksekjøtt, blåmuggost og bacon på godt brød. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Eva Brænd.)
En skikkelig burger; oksekjøtt, blåmuggost og bacon på godt brød. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Eva Brænd.)
Pia Cecilie Vabro

Finn din favorittburger blant disse oppskriftene.

En burger kan lages med kjøtt, fisk eller kylling. Og serveres med tradisjonelt tilbehør som sylteagurk, salat, tomat og løk – eller du kan freshe den skikkelig opp med rødbete, speilegg og bacon.

Hjemmelagde burgere selvfølgelig best og nedenfor finner du seks forskjellige varianter på burgere du kan lage selv. Prøv en lammeburger servert i pitabrød med bønnesalat. Eller en av okseburgerne, begge med bacon - men en får følge av speilegg, og den andre lager du serverer du med smeltet blåmuggost. Kyllingburgeren er god med paprikasalsa og ovnsbakte poteter til, og lakseburgeren får blir litt gresk om du lager tzatziki til. Går du for helt vegetarisk, kan du servere en søtpotet- og kikertburger med mango og avokado.

Ekstra god blir burgeren med hjemmelaget burgerbrød.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?