Slik får du luksusfrokost hjemme – uten å kokkelere!

LUKSUS: Det er ikke så vanskelig å få en skikkelig god start på dagen, selv i eget hjem. Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen/VG
LUKSUS: Det er ikke så vanskelig å få en skikkelig god start på dagen, selv i eget hjem. Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Du kan få levert frokost på dørmatten og hente fersk hotellfrokost på vei til besøk. Luksusfrokosten kan du nyte både i hverdagene og i helgene. 

Hva er vel bedre enn å starte dagen med ferske bakervarer, rykende varm kaffe og godt pålegg? Det er ikke mye som skal til for å lage en skikkelig deilig frokost selv, men av og til frister det med litt ekstra luksus. Da kan du for eksempel bestille frokosten fra andre – og hente den selv eller få den levert på dørmatten.

Too Good to Go er en applikasjon til telefonen, som jobber for å forminske matsvinn. Her legger bakerier, restauranter, kafeer og hoteller inn varer de ønsker å få solgt ut, og du som kunde kan hente varene til en lavere pris før stengetid. Ønsker du en skikkelig god frokost kan du for eksempel plukke det opp fra et av dine nærmeste hoteller, og nyte en fersk hotellfrokost hjemmefra. Maten kan ofte hentes rundt 10 – da hotellets frokostbuffé nærmer seg slutten.

Ønsker du derimot maten levert på døren, kan du bestille fra morgenlevering.no. Du kan bestille frokost alle dager i uken, og maten blir levert på dørmatten før syv på hverdager, og før åtte og ni i helgen. Maten må bestilles før klokken ni kvelden før, og det er fri frakt. Alt fra pannekakerøre, ferske brødvarer, bakst, diverse pålegg og drikkevarer kan bestilles.

Morgenlevering leverer til flere områder i Sør- og Midt-Norge.

Morgenbrød leverer også frokost på dørmatten, dersom du bestiller før klokken ni kvelden før. Brødvarer, knekkebrød, gjærbakst og annen bakst er hva som kan bestilles. Det er fri frakt dersom du bestiller for mer enn hundre kroner.

Morgenbrød leverer i Bodø og Mo i Rana.

Også Foodora leverer frokost – om enn litt senere. De fleste leveringene starter ikke før 11-11.30, men enkelte starter noe tidligere. Her finnes ikke det aller største utvalget av frokost, men blant annet kan du få levert baguetter, egg og bacon, wraps, smoothies, sandwicher og ulike «bowls», med alt fra bønner, falafel, rå laks og diverse grønnsaker i. Utvalget vil variere ut ifra hvor i landet du befinner deg.

Foodora leverer i Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Kristiansand, Asker/Bærum, Drammen, Lillestrøm og Haugesund.

Ønsker du heller å lage din egen luksusfrokost, kan du jo ta en titt på disse oppskriftene:

Morgenlevering bruker distribusjonsnettverket Helthjem, som har hatt blant annet Schibsted på eiersiden. VG eies av Schibsted.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?