Til hovedinnhold

Sjokoladeostekaken som forbløffet «Hele Norge baker»-dommerne

SØTT OG SALT: Anne Kats ostekake er en kombinasjon av søt, salt og litt syrlig som smelter på tungen. Foto: TV3/Rune Bendiksen
SØTT OG SALT: Anne Kats ostekake er en kombinasjon av søt, salt og litt syrlig som smelter på tungen. Foto: TV3/Rune Bendiksen

Ukens mesterbaker Anne Kat Håskjold mener sjokoladeostekaken hennes har alt. Også dommerne ble imponert over smakskombinasjonen av det søte, salte, myke og litt sprøe. 

Jakten på landets beste amatørbaker er godt i gang med bakekonkurransen «Hele Norge baker» på TV-skjermene. Ukens signaturbakst-oppgave var å lage en ostekake på to timer. Her ble de også oppfordret av dommerne til å være kreative på både utseende og smak.

Resultatet som dukket opp på kakebordet var alt fra ostekaker med kaffesmak, pære og ingefær til tropiske frukter. De ble som vanlig smakt og bedømt av dommerne konditor Pascal Dupuy og bakerigründer Øyvind Lofthus.

Blant de ti kakene var det Anne Kat Håskjolds ostekake med sjokolade, nøtter og karamell som gikk helt til topps hos det strenge dommerpanelet. Sjokoladeostekaken sikret henne også tittelen som ukens mesterbaker.

– Dette er en kake jeg selv er glad i fordi den har alt. Hjemme hos oss elsker vi sjokolade, peanøtter og karamell, så å kombinere dette i en deilig ostekake er jo perfekt, sier Anne Kat Håskjold til Godt.

MESTERBAKER: I søndagens episode la Øyvind Lofthus (til venstre) og Pascal Dupuy (til høyre) mest vekt på signaturbakstutfordringen, og til slutt var det Anne Kat som kunne sikre seg det gule forkleet. Her også sammen med programleder Line Verdal. Foto: Rune Bendiksen/TV3
MESTERBAKER: I søndagens episode la Øyvind Lofthus (til venstre) og Pascal Dupuy (til høyre) mest vekt på signaturbakstutfordringen, og til slutt var det Anne Kat som kunne sikre seg det gule forkleet. Her også sammen med programleder Line Verdal. Foto: Rune Bendiksen/TV3

Dommerne ble imponert over både det lekre utseende på kaken og den spennende kombinasjonen av forskjellige smaker. Dupuy elsket at den smeltet i munnen, men samtidig fikk litt tyggemotstand fra peanøttene.

– Jeg tror den falt i smak hos dommerne siden den er silkemyk og harmonisk, men ikke for søt. Osten gjør at den blir litt syrlig i smaken, forteller hobbybakeren.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?