Nordmenn har aldri spist mer kjøtt enn nå

1. november 2022Aktuelt
«LOOKS LIKE MEAT’S BACK ON THE MENU, BOYS»: Rødt kjøtt, inkludert svinekjøtt, sto for 76 prosent av kjøttinntaket til nordmenn i fjor.
«LOOKS LIKE MEAT’S BACK ON THE MENU, BOYS»: Rødt kjøtt, inkludert svinekjøtt, sto for 76 prosent av kjøttinntaket til nordmenn i fjor.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Kjøttforbruket her i landet gikk kraftig opp under pandemiårene og i fjor spiste vi over 50 kilo kjøtt per person.

Det samlede kjøttforbruket økte med 6 prosent i fjor, viser tall fra Animalia i rapporten Kjøttets tilstand. Svin og kylling tar markedsandeler, men forbruket av alle kjøttslag økte under pandemiåret, skriver Nationen.

– Utviklingen i kjøttforbruket i 2021 må ses i lys av at dette var et uvanlig år på grunn av koronasituasjonen, skriver rapportforfatterne.

Det er særlig forbruket av hvitt kjøtt som øker, og økningen for fjærfekjøtt var på 9,5 prosent. Forbruket var på 11,5 kilo per innbygger – mer enn en dobling på 20 år.

Rødt kjøtt, inkludert svinekjøtt, sto for 76 prosent av kjøttinntaket til nordmenn.

Norsk institutt for bioøkonomi beregner kjøttforbruket til 54,9 kilo per innbygger. Det tilsvarer et kjøttforbruk på om lag 150 gram om dagen, som tilsvarer om lag to wienerpølser.

Kjøttforbruket i Norge er likevel lavere enn mange andre vestlige land. Ifølge tall fra 2019 har Norge det laveste forbruket i Norden og betydelig lavere enn for eksempel Spania og USA.

Gode middager med og uten kjøtt

Under har vi samlet noen av våre mest populære oppskrifter med – nettopp – kjøtt. Og under der igjen; noen av våre mest populære uten kjøtt.

Bon appétit!

Og her kommer oppskriftene uten kjøtt, for de av dere som ønsker å begrense inntaket:

Publisert: 01.11.2022 kl. 12:34


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?