Flere nyåpninger i sikte: Disse stedene gleder vi oss til å besøke

20. april 2021Aktuelt
FORTSATT BYGGEPLASS: Med inngang fra Munkedamsveien 29 i Vika kommer det en splitter ny foodcourt under navnet Via Village. Ni aktører skal inn her når alt er på plass.
FORTSATT BYGGEPLASS: Med inngang fra Munkedamsveien 29 i Vika kommer det en splitter ny foodcourt under navnet Via Village. Ni aktører skal inn her når alt er på plass.
Foto: Radius Design

Ett år med usedvanlig mange måltider hjemme, gjør oss ekstra sultne på å gå ut og spise på nye steder.

Det er lov å drømme, og det gjør vi mye av om dagen. Om sommer, pandemi-fri, utenlandsreiser og alle de deilige stedene vi skal spise når alt er tilbake til normalen. I det fjerne kan vi nå atter en gang skimte et restaurantmåltid – med vin – og sånn som vi gleder oss!

Og er det noe vi er glade for, så er det at restaurantbransjen ikke gir opp – men fortsetter å åpne dørene til nye spennende spisesteder. Til tross for ett år som må regnes som det absolutt mørkeste for nettopp denne bransjen. Og det er mye spennende på gang, vi har tatt en gjennomgang av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

I hovedstaden

The Tea room like ved Youngstorget åpnet i vakuum-perioden i fjor vår. Bedre sted skal du lete lenge etter, ifølge vår anmelder.

Nå har det seg også slik at Luke Henderson, som står bak The Tea room, snart åpner dørene til et nytt sted – en nabolagsrestaurant kalt The Little Pickle.

SUPERMANN: Nud Dudhia står bak ikke mindre enn to nyåpninger under pandemien. Nå kommer snart et tredje sted. Her fra kjøkkenet på Breddos tacos i Mathallen.
SUPERMANN: Nud Dudhia står bak ikke mindre enn to nyåpninger under pandemien. Nå kommer snart et tredje sted. Her fra kjøkkenet på Breddos tacos i Mathallen.
Foto: Johanna Siring/VG

Nud Dudhia har i løpet av det siste året dukket opp som fra ingensteds og nærmest tatt over Restaurant-Oslo.

Ikke bare står han bak anmelderfavoritten Breddos tacos i Mathallen, midt i den verste pandemi-mørket åpnet han også Løkka Deli til stor jubel. Nå åpner han enda et sted i foodcourten som kommer i Vika, Via Village. For de av oss som husker kjelleren på gamle Paleet - fra det vi har hørt om det som kommer i Munkedamsveien - dette blir foodcourten 2.0.

Hele Oslos nye empanada-favoritt blir også å finne der. Via Village skal etter planen åpne i august.

Gjengen bak Bass har også forsøkt å satse seg ut av pandemien, og åpnet nylig pizzastedet Best friends pizza.

Apropos pizza. Er det noe vi har spist store mengder av i vinter, så er det pizza fra Jungel. Nå skal de åpne pizzasjappe sammen med folkene fra Brutus på Galgeberg, ZZ pizza er navnet til nykomlingen.

Hvilke steder gleder du deg til å besøke – del gjerne i kommentarfeltet!

PÅ SOME? Esben Holmboe Bang som står bak Maaemo og The Vandelay er visstnok i gang med å planlegge flere nye steder i Oslo.
PÅ SOME? Esben Holmboe Bang som står bak Maaemo og The Vandelay er visstnok i gang med å planlegge flere nye steder i Oslo.
Foto: Krister Sørbø/VG

Ryktene skal også ha det til at etter braksuksessen med The Vandelay, er Esben Holmboe Bang snart klar for å åpne flere steder i hovedstaden. Denne gangen nærmere lysløypa på Karl Johan, nærmere bestemt det nye Tullinkvartalet – og ingenting er vel bedre enn et kvalitetssted når man en gang i fremtiden igjen skal frekventere kontoret i sentrum.

To tomme instagramkontoer med navnet The Conservatory og The Freedom Principle avslører kanskje at noe er på gang, er det også navnene på nye steder? Ryktene svirrer nemlig også om en vinbar. Vi venter i spenning!

I Oslobukta kommer også en annen nyåpning vi er spente på – og som kjennes ganske nytt i Norge. Nemlig moteskaperne i Holzweilers spisested i deres nye konseptbutikk.

Nå kan du faktisk være med på å forme stedet, som skal få navnet Cafe Platz.

Les mer om butikken på Min Mote: Holzweiler satser i Oslos nye it-område

I Hegdehaugsveien skjer det også nye ting. Her åpner snart Kastellet – med Hanne Rutgerson fra Einer, som kjøkkensjef.

Og ikke langt unna, i Henrik Ibsens gate kommer skipensjonist og matentusiast Thomas Alsgaards nye brasseri, Coucou, som lover bra.

I Bergen

Også i Bergen satses det. Midt i pandemien har Mattis Litleré likesågodt åpnet restaurant, butikk, vinbar og kafé i ett på Damsgård. Til solid anmeldelse i BT.

Vår anmelder var derimot ikke like fornøyd ved sitt besøk der, som ble gjennomført etter at denne saken ble publisert første gang.

Lysverkets Christoffer Haatuft, som mange av oss nå har blitt enda bedre kjent med etter NRK-satsingen Kokkeliv – skal snart åpne et nytt sted i Bergen. Sammen med No sweet sour-bloggeren, Michelle Zhao skal han lage mat fra Sør-Kina. Stedet skal ifølge Kabaret.no hete Banzha.

Haatuft står også bak pizzastedet Hoggorm, som tidligere hatt fått terningkast 6 av VGs restaurantanmelder. Samt fine dining-stedet Lysverket og kjøttrestauranten Damsgård.

I Stavanger

I oljehovedstanden skjer det alltid mye spennende på restaurantfronten og vi kan nesten ikke vente med å få tatt turen dit.

Renaa-ekteparet åpnet i høst Sirkus-Renaa, som fristeder med eget bakeri, gelatobar og mye annet godt.

I andre enden av skalaen finner du den nye nordiske restaurant K2, begge deler virker like fristende. Den veganske restauranten Bellies, står også på spiseønskelisten.

I Trondheim

Kan vi ikke ta turen til Paris i nærmeste fremtid, så kan vi i hvert fall kanskje finne noe av stemningen i Trondheim hvor en aldri så liten bistro-bølge har skylt inn over byen.

Brasserie Britannia har vært en stund, Rive Gauche er ny siden sist, det samme med Le Bistro – jammen mye å glede seg til.

Nært men akk så fjernt

Den dagen vi igjen kan ta turen utenfor landets grenser, er ett av de første stedene vi vil reise København – og noe av det første vi vil teste da er selvsagt Nomas nye burgerkjede Popl.

I Stockholm ser vi først og fremst frem til å nyte en klassisk «råraka» med løyrom og en tartar på Bjørn Frantzens nye Brasserie Astoria.

En helaften på Tommy Myllaymäkis Aira hadde heller ikke vært å forakte.

Den danske kokken Fredrik Billie Brahe, som står bak Køben-favoritter som Atelier September og Apollo bar, har under lockdown reist til Berlin og åpnet surdeigsbakeriet Sofi the bakery. Kardemommesnurrer med appelsin, pepper og miso – ja, takk!

Publisert: 20.04.2021 kl. 09:42
Oppdatert: 21.05.2021 kl. 16:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?