Taco med en vri à la Lise Finckenhagen

VANN I MUNNEN: Taco med frityrstekt fisk, eller taco-grateng med masse smeltet ost? Det er helgestemning.
VANN I MUNNEN: Taco med frityrstekt fisk, eller taco-grateng med masse smeltet ost? Det er helgestemning.
Foto: Johanna Siring/VG
Lise Finckenhagen

Fredagen er som skapt for ekstra hygge, smeltet ost og sprøstekte kanter.

Det er jo ingen som helst tvil om at alt som er gratinert er topp. Så hva med å lage en gratinert variant av fredagstacoen. Myke lefser, saftig kjøttsaus, rømme og ost lagvis etter «lasagneprinsippet» - er jeg ganske så sikker på at hele familien vil sette stor pris på. Dryss gjerne over litt knust tortillachips for ekstra krønsj, og server ditt favoritt-tilbehør ved siden av.

Eller hva med topptung gratinert nachos? Fri for kjøtt, men proppfull av smak og glede, perfekt for å dele. Her har jeg toppet opp med masse grønt, friskt og sprøtt som mango, avokado, reddiker, rødløk, fersk og syltet chili, rømme og en god skvis med lime.

Selv er jeg håpløst glad i alt som er fritert, og sprøstekt fisketacos er intet unntak. Fritering kan kanskje virke litt skummelt. Og forsiktig skal du være, men bruker du en tykkbunnet gryte med høye kanter, holder fokus og har kontroll på varmen – så er det enklere enn du kanskje tror.

Når resultatet blir supersaftig fisk i en knasende sprø skorpe, servert på varme små tortillalefser med finsnittet kål, syltet rødløk og chilimajones.. Ja, da er i hvert fall jeg klar for litt fritert fredagslykke!

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?