Middagstipsene som frister nå

2. juni 2021Aktuelt
«Burger» med halloumi og søtpotet av Lise Finckenhagen, oppskriften finner du sånn cirka midt i saken.
«Burger» med halloumi og søtpotet av Lise Finckenhagen, oppskriften finner du sånn cirka midt i saken.
Foto: Krister Sørbø

Superenkel og smakfull sommermat som krever minst mulig tid foran grytene, er det vi vil ha nå.

Endelig er sommeren her. Og både små og store vil aller helst tilbringe mest mulig tid ute. Men vi må jo alle ha litt mat innimellom is og kaldt drikke. Det enkleste og beste er å lage litt «plukkmat» eller flere småretter, synes vi. Om det ikke blir full middag med saus og poteter hver dag, så tenk at alt er lov når solen endelig titter frem i dette landet. Her er våre beste tips på smakfulle sommerretter.

Om gjengen er utålmodig og middagen fortsatt ganske langt utenfor rekkevidde, hvorfor ikke sette frem et lite brett med snacks, grønnsaker og dipp? Har du lyst til å imponere litt, kan du jo trylle frem ikke bare én, men kanskje to eller tre dipper – det er mye fristende å velge mellom.

Gazpacho, kald spansk tomatsuppe, det er lukten av sommer, for de av oss som har lagt igjen deler hjertet på den iberiske halvøy. Det er smakfullt, lett og veldig godt.

Drømmer du aller mest om det blå havet utenfor greske øyer, er det kanskje en deilig gresk salat du skal kaste sammen til middag i dag? Denne varianten med vannmelon og grillet halloumi treffer alle rett.

Om du er i humør for litt rask grilling, finnes det ikke noe bedre enn et marinert grillspyd.

Og du, om du gidder – så smaker både salaten grillspydet ekstra godt i en hjemmelaget flatbread som er laget med bakepulver, og er ferdig på 1–2–3.

Er du klar for grilling men ikke så kjøttsugen, da er det fare for at denne halloumi- og søtpotetburgeren raskt blir en favoritt! Ja, det var snakk om halloumi-skam hos søta bror – og at vi bør kutte bruken av den kypriotiske osten, men nå finnes det faktisk mange gode norske grilloster å velge i der ute, så frykt ikke.

Perfekt både som piknikmat men også hjemme i ved spisebordet, en stekt potetsalat med røykelaks, crème fraîche, kapers og ramsløk. Også en super måte å bruke opp gårsdagens poteter.

Mange forbinder sommertid med rekespising. Men noen ganger blir vi jo litt lei av loff og majo, og da er dette en smakfull vri. Og er du ikke helt overbevist om at blomkålris er så kjempegodt, vi klandrer deg ikke, så kjør på med den risen du liker best.

Foto: Krister Sørbø

Er du mer klar for noe asiatiskinspirert mat i varmen, og er disse salatwrapsene med kjøttsalat skikkelig smakfulle.

Med masse farger og krønsj, er dette en favoritt både til lunsj – men også som en lett middag i varmen. Vi topper alltid med et dryss fetaost for litt ekstra salt og smak. Billigere middag skal du også lete lenge etter.

Salater er den perfekte sommermaten. Denne er er en vri på den klassiske sandwichen BLT – bacon, salat og tomat.

Foto: Johanna Siring

Publisert: 02.06.2021 kl. 14:12
Oppdatert: 02.06.2021 kl. 14:47


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?