Julekalenderne vi ønsker oss

12. november 2020Aktuelt
GODT OG BLANDET: Lys opp adventstiden med en julekalender som både gleder og smaker.
GODT OG BLANDET: Lys opp adventstiden med en julekalender som både gleder og smaker.
Foto: Produsentene

Popkorn, grøt, vin og kaffe er blant det Godt-redaksjonen håper å finne bak lukene i adventskalenderen.

Desember nærmer seg og det er snart på tide å telle ned til jul med en julekalender som gleder litt hver dag frem til julaften. Mange har kanskje barndomsminner til sjokoladekalendere med en liten bit melkesjokolade bak hver luke. I dag finnes det et stort utvalg av julekalendere til søtmomsen - alt fra luksuslakris til 24 dager med favorittsjokoladen.

Og for de som ikke er glad i søtt, er det muligheter for å lage en egen ølkalender eller bli overrasket med en ny type te eller kaffe hver dag i desember frem til jul.

Vi i Godt-redaksjonen ønsker oss selvfølgelig noe spiselig eller drikkelig i kalenderen. Enten du trenger inspirasjon til deg selv eller du vil glede noen andre, for eksempel ansatte på hjemmekontoret (hint, hint..) - her er julekalenderne vi ønsker oss i år.

Natalie Ngo Granum, journalist

Grøt-kalender fra MyMuesli

– Ingen grunn til å hoppe over frokosten i desember med denne kalenderen. Havregrøt er helt klart frokostfavoritten her, men det blir mye av det samme med noen få topping-variasjoner. Da er det godt med ny inspirasjon - eller rett og slett en ny porsjonsgrøt hver dag i julekalenderen.

– Denne grøtkalenderen lover femten forskjellige smaker frem til jul - med blant annet julesmaker som ristede mandler og kanel, men også varianter med smak av sjokolade eller søt bakst. Jeg sier ikke nei takk til litt vaniljeboller i frokosten.

Pris: 769 kroner, Coolstuff.no

Foto: Coolstuff.no

Marshmallows-kalender fra The Mallows

– De eksklusive marshmallowsene fra danske The Mallows er ikke hverdagskost, eller vanlig lørdagsgodt for den saks skyld, men en super gave til godterielskeren med smaker som salt karamell eller lakris.

– Jeg har fortsatt til gode å smake meg gjennom alle de forskjellige smakene - noe som ville tatt en stund siden smakene selges enkeltvis i poser på 70 gram. Derfor ville jeg blitt superglad for to nye biter marshmallows hver dag frem til jul. Bak de 24 lukene skjuler det seg nemlig åtte forskjellige smaker, og en overraskelse bak bonusluke 25.

Pris: 599 kr, blant annet hos Coolstuff.no

Foto: The Mallows

Mathias Steinbru, restaurantanmelder

Kaffekalender fra Kaffebox

– Uansett hvor mange lys du tenner er det mørkt i desember. Da trenger i hvert fall jeg god kaffe.

– Her har du kvalitetskaffe, en ny hver dag, fra noen av de virkelig gode kaffebrenneriene i Norden. I tillegg får du lettet samvittigheten, litt av pengene går til prosjekter for rent vann gjennom water.org og charitywater.org

Pris: 1495 kroner hos Kaffebox.no

Foto: Kaffebox.no

Juleøl-kalender

– I dager hvor skjenking er begrenset i byene, er det lurt å støtte en bransje som nesten ligger med brukket rygg. 

– Med denne julekalenderen kan jeg smake meg gjennom noen av de beste små bryggeriene i Norge!  Ikke verst, både øl til meg selv, og nødhjelp til lokalbryggerne.  God jul! 

Pris: 1399 kroner fra Lokalbrygg.no

Foto: Lokalbrygg.no

Åsa H. Aaberge, journalist

Te-kalender fra Fortnum & Mason

– Mørke, kalde desembermorgener og en varm kopp te er en deilig duo. Jeg lengter til London og ønsker meg en te-kalender fra britiske Fortnum & Mason slik at jeg kan starte hver dag frem til jul med en ny type te.

Pris: 299 kroner, fortnumandmason.com

Foto: Fortnum & Mason

Søte sjokolader fra Charbonnel et Walker

– Om ikke britisk te, så ja takk til britisk sjokolade. Sjokoladehuset Charbonnel et Walker sin kalender med motiver fra Peter Rabbit, eller Peter Kanin som han het på norsk barne-TV da jeg var liten, bringer frem søte barndomsminner. En søt start på dagen for barn i alle aldre, også de på langt over 20 år.

Pris: 360 kroner, charbonnel.co.uk

Foto: Charbonnel et Walker

Vinkalender fra Tipsy Tree

– For dem som ikke synes sjokolade og te er nok dette litt rare året, kan det kanskje være en idé å unne seg en vinkalender? Kalenderen fra Tipsy Tree kan man kjøpe med små flasker i, eller uten, slik at man kan fylle lukene med ønsket drikke og gi til noen man er glad i, eller seg selv.

Pris: 459 kroner uten alkohol, gettingpersonal.co.uk

Foto: Tipsy Tree

PS: Kanskje du vil lage adventskalenderen selv? Gjem en liten kake, trøfler, en oppskrift eller hjemmelaget karamell bak hver luke, for eksempel.

Mona Bristøl, journalist

Popcorn-kalender fra Popcorn Shed

– Godterikalendere er ikke lenger det de var da jeg var barn, hvor vi stort sett fant inntørket og smakløse små sjokoladebiter i lukene. Nå lager alle de beste sjokoladefirmaene der ute de mest smakfulle munnfullene du kan tenke deg. Etter at Heilemanns nydelige beligiske sjokolade ble nytt i fulle drag under nedtellingen i fjor, vil jeg gjerne prøve noe nytt i år.

– Jeg skulle aller, aller helst hatt en karamellvariant, som denne nydelige fra Pärlans i Sverige, men den er dessverre allerde utsolgt over alt (det er bare å sette seg på venteliste til neste år!). Så i år går jeg heller for å prøve noe helt annet, nemlig popcorn. Med ulike smaker som salt karamell, pecan pie og berry-licous bak hver luke, er det bare å glede seg til desember starter.

Pris: 279 fra blant annet Coolstuff.no

Foto: Popcorn Shed

Kaffekalender fra Nabo

– Jeg er som mange av oss helt avhengig av å starte dagen med en god kopp svart kaffe, gjerne håndbrygget. Og hva er vel ikke bedre da enn å få smake en ny kaffe hver dag, og vite at hver morgen er reddet fra kaffekrise - som jo lett oppstår i disse hjemmekontortider.

– Jeg er også helt allergisk mot adventskalendere som gir en helt masse søppel og plastikkdingser, og da tenker jeg at denne varianten fra Nabo er helt genial.

Pris: 449 kroner, blant annet hos Mathildestore.no

Foto: Nabo store

Publisert: 12.11.2020 kl. 14:35
Oppdatert: 13.11.2020 kl. 11:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?