Lise Finckenhagens retter med «gryten som tryller»
Trykkokeren er fantastisk altså! Nesten som et trylletriks på kjøkkenet.
Ja, dette er gryten som tryller vekk minst halvparten av tilberedningstiden samtidig som smaken blir mer konsentrert. Og med dagens moderne trykkokere med sine sikkerhetsmekanismer – kan 70-tallets skrekkhistorier gli langsomt inn i glemmeboken.
Har du først funnet ut av «trøkkets» hemmeligheter er det fort å bli frest. Spesielt godt egnet er kjøtt, grønnsaker og alt annet som normalt trenger god tid. Og en ting er at seigt kjøtt er mørt på rekordtid, noe som i seg selv er så fascinerende at jeg blir stående og fnise litt for meg selv av glede når trykket har lagt seg.
Men den smaken da, så intens og fyldig, det er lykke det! Noen ting må man riktignok passe på underveis og mitt aller beste tips er denne gangen: Les bruksanvisningen til din trykkoker nøye, og følg den! Utover det kan du mikse og trikse deg frem til festmat på få minutter under fullt trøkk midt i uken!
Prøv disse middagsrettene med trykkoker:
Publisert: 15.01.2021 kl. 12:46
Oppdatert: 16.02.2021 kl. 15:08
Lag deg en gratis konto