Lise Finckenhagen: Dipp-fest!

DIGG MED DIPP: Lise gir deg tre forslag til nye dipp-varianter, enten du går for yoghurtdipp eller bakt «jalapeño poppers»-dipp med bacon og ost.
DIGG MED DIPP: Lise gir deg tre forslag til nye dipp-varianter, enten du går for yoghurtdipp eller bakt «jalapeño poppers»-dipp med bacon og ost.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lise Finckenhagen

Om du er klar for en liten pause fra Holiday-miksen, hvorfor ikke prøve Lise Finckenhagens fristende dipp-varianter? De er så gode at du kanskje aldri vil se deg tilbake.

Det er noe usedvanlig deilig over konseptet «å dippe». Og er dippen god er allting godt, alt som kan dippes i hvert fall (og det er jo i grunn ganske mye).

Er du i tillegg klar for å løsrive deg litt fra «Holiday dipmix» (ja, jeg vet, det kan være veldig godt, det er det lov å innrømme, spesielt sammen med potetgull med ost og løk) – så har jeg tre forslag til deg her.

En enkel tykk gresk yoghurt kan du for eksempel toppe med en hjemmelaget ingefær- og chiliolje. Hvor chilisterk den skal være kan du fint justere selv, husk også at tørket chili kan variere veldig i styrke. Biter av varmt pitabrød egner seg nydelig som «brødpinner», gjerne penslet med litt smeltet smør og drysset med sesamfrø og hakket persille eller koriander.

Fiskerogndipp høres kanskje litt vel avansert ut. Men denne er altså sååå enkel, og knallgod. Servert sammen med hjemmelaget mandelpotetchips fungerer den utmerket som en lekker appetittvekker til høstens festmiddager.

Og til slutt, la meg få presentere det som ligger an til å bli min nye favoritt, nemlig bakt «jalapeño poppers»-dipp! Altså her er det ikke spart på noe, virkelig ikke. Og når du trodde smeltet ost med passe hotte innslag av jalapeno ikke kunne bli bedre – akkurat da topper du det hele med sprøstekt bacon! God helg sier jeg bare!

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?