Til hovedinnhold

Vis meg din taco, Olaug Bollestad

27. november 2020Aktuelt
TACO-PAR: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) spiser helst tacomiddagen med mannen Jan Frode Bollestad.
TACO-PAR: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) spiser helst tacomiddagen med mannen Jan Frode Bollestad.
Privat
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Fredagstaco er for mange nordmenn som en nasjonalrett å regne. Så hva er Norges matsjef, Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, sitt forhold til taco?

I denne spalten snakker vi med matglade kjendiser og kokker om hele Norges fredagsfavoritt, og hører hvordan deres taco ser ut! Neste kvinne ut er Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Bruker hun posekrydder som stjernekokk Bent Stiansen, eller lar være som Reneé Fagerhøi?

– Fredagstaco regnes jo nærmest som en norsk nasjonalrett, spiser matministeren taco? 

– Det hender vi har taco ja, og da er det enten fredag eller lørdag som i de fleste andre norske hjem.

– Hvem lager tacoen hjemme hos dere?

Stort sett er det mannen min Jan Frode som lager taco, men av og til er jeg også med på kjøkkenet.

– Tortillas eller skjell?

– Ofte har vi begge deler for variasjonens skyld.

– Kjøttdeig eller vegetar?

– Som regel har vi karbonadedeig, men vi er veldig glad i å spise sesongens råvarer. Så nå om høsten bruker vi gjerne norsk lammekjøtt eller lammekjøttdeig. Det er knallgodt til taco.

– Hjemmelaget eller ferdig salsa?

– Hvis vi skal vi være raske så blir det kjøpt salsa, men vi lager også tomatsalsa fra bunnen av. Egentlig er det jo nesten like kjapt og veldig ofte mye bedre.

SAUESANK: Bollestad er opptatt av norsk matproduksjon. Her på sauesank i Sirdal i høst.
SAUESANK: Bollestad er opptatt av norsk matproduksjon. Her på sauesank i Sirdal i høst.
Privat

– Ferdigrevet ost eller rive ost selv?

– Vi river osten selv.

– Bruke 40 kroner på avokado selv om den ene sannsynligvis er brun inni, eller ikke?

– Vi lager ofte guacamole og vil selvfølgelig helst ha gode avokadoer. Det er alltid like skuffende når du finner de brune.

– Posekrydder eller hjemmelaget krydder?

– Begge deler.

– Nachos-chips på siden eller ikke?

– Ja, gjerne det.

– Lettrømme eller seterrømme?

– Lettrømme.

– Hva drikker du til taco?

– Brus eller god norsk eplesider.

– Hva med litt mango, da?

– Nei, ikke ofte det står på bordet.

– Hvilken ingrediens klarer du deg ikke uten?

– Det må være hvitløk både i karbonadedeigen og i guacamolen.

– Hva er den perfekte taco-undeholdningen?

– Fredagsfest med Anne Lindmo går veldig godt til taco.

– Hvem spiser du helst tacoen sammen med?

– Aller helst med Jan Frode️️.

– Beskriv din ultimate taco?

– Jeg må ha en lefse og et skjell. Disse fylles med karbonadedeig, guacamole, løk, mais, salsa, rømme, ost, agurk, tomat, salat og mye hvitløk. Chips følger ved siden av.

Publisert: 27.11.2020 kl. 12:39
Oppdatert: 01.12.2020 kl. 19:36


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?