Dette er Talor Brownes favorittråvare
Donut-gründeren deler sin beste oppskrift med sin søte favoritt, nemlig dadler.
Australske Talor Browne satte raskt navnet sitt på kartet i Oslo da hun for et par år siden åpnet donutkjeden Talor&Jørgen. Nå har hun gått videre til et nytt og spennende prosjekt, men bakergleden har på ingen måte forsvunnet. Og favorittingrediensen har alltid vært den samme: Dadler.
– Jeg forelsket meg i dadler allerede som barn, da jeg spiste en daddelkake i tro om at det var sjokolade, ler hun.
Hun forteller at det er den rike, karamellaktige smaken og konsistensen som gjør ørkenfrukten til hennes favorittråvare.
– Dadler har mye naturlig søtning, noe som gjør at de har ganske lang holdbarhet og de er vanligvis tilgjengelig hele året i Norge, sier hun.
Her deler Browne oppskriften på daddelkake med karamellsaus (artikkelen fortsetter under):
Ettersom Browne lever av baking er det ingen overraskelse at hun stort sett bruker dadler til nettopp dette.
– Men de fungerer også ypperlig som balanse i salater, og som søtningsmiddel i smoothies, sier hun.
Browne har et godt råd til alle som vil prøve å bruke dadler i matlaging for første gang:
– Husk å ta ut frøene! Det er superenkelt, man klemmer bare på fruktkjøttet så popper de ut.
Her finner du flere søte oppskrifter med dadler:
Publisert: 05.04.2019 kl. 14:55
Lag deg en gratis konto