Til hovedinnhold

Julebord 2018: Her kan du spise julemat i Oslo

GOD STEMNING: Støtvig Hotel er VGs restaurantanmelders favorittsted å dra på julebord. Foto: Frode Hansen/VG
GOD STEMNING: Støtvig Hotel er VGs restaurantanmelders favorittsted å dra på julebord. Foto: Frode Hansen/VG

Julebordsesongen har ankommet hovedstaden.


Allerede i oktober begynte flere restauranter årets julebordsesong. Selv om flere av mest populære spisestedene sannsynligvis allerede er fullbooket, er det fortsatt mulig å sikre seg bord på gode restauranter.

Har du fortsatt ikke bestilt årets julebord, kan det være lurt å gjøre det så kjapt som mulig. I denne artikkelen har vi samlet et utvalg restauranter i hovedstaden som tilbyr julemat og/eller selskap i julen, som kanskje kan være til inspirasjon dersom du ikke vet hvor du skal lete.

Restaurantanmelder: – Dra til fjells

VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygård forteller til Godt at han helst liker å gjøre julebordet til en større opplevelse, og reise bort.

– Ta deg fri en fredag, book en overnatting på fjellet der snøen er, og gjør det til en stor greie. Mitt beste tips er Støtvig hotel, der var jeg i fjor. Da får du ordentlig julestemning, sier han.

Han har også et tips til en Oslo-restaurant hvor man kan oppleve et hyggelig julebord:

Gamle Raadhus er restauranten hvor jeg sist hadde en god juleopplevelse. Mange av de tradisjonelle restaurantene i hovedstaden er ikke lenger det de en gang var, men her var det god stemning, sier han.

Tradisjonell julemat

Restaurant Schrøder på St. Hanshaugen har flere ganger blitt nevnt i Jo Nesbøs bøker om Harry Hole. Den brune kafeen tilbyr også julebord, og i julesesongen har de en begrenset meny bestående av lutefisk, pinnekjøtt og varm juletallerken. Prisene ligger mellom 369 og 489 kroner, og ifølge Dagsavisens restaurantanmelder ga i 2015 julematen på Schrøder glede for både mage og hode.

Lorry i Parkveien er et av Oslos aller eldste spisesteder. Også denne restauranten har en redusert meny i julesesongen, og tilbyr både julelunsj og middagsmeny med klassiske juleretter som lutefisk, pinnekjøtt, ribbe og til og med smalahove. Ifølge hjemmesiden deres har de fortsatt ledige datoer for julebord i november og desember.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JUL HOS LORRY: Lorry i Parkveien 12 har vært i drift siden midten av 1870-tallet. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
JUL HOS LORRY: Lorry i Parkveien 12 har vært i drift siden midten av 1870-tallet. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Stjernerestaurantens Statholdergaardens lillesøster Statholdergaarden Mat & Vinkjeller har både tradisjonell lutefisk med grønne erter, bacon, sennepssaus og poteter, samt braisert og krydret ribbe med svor, rødkål, brokkoli, potetespuma og en krydret eple- og rødvinssaus. Du kan også prøve deg på en tradisjonell dansk «julefest», med masse forskjellige danske klassikere.

Frognerseteren tilbyr et tradisjonelt familiejulebord de fire siste søndagene før jul, som også ser ut til å være nokså populært. Ifølge hjemmesiden deres har de fortsatt ledig bord søndag 25. november, mens det er venteliste på de øvrige datoene. De serverer julemat i både Restaurant Finstua og i Kafé Seterstua, i tillegg til at de har egen julemeny for selskap. Familiejulebord koster 755,- per person (voksne) mens prisene på deres tre- og fireretters julemeny ligger på mellom 635 og 735 kroner.

Theatercaféen finner du også en treretters julemeny til 955 kroner, hvor du kan velge mellom lutefisk og pinnekjøtt som hovedrett. Det samme tilbyr Stortorvets Gjæstgiveri, som serverer julemat for selskap opp til 80 personer frem til jul. Valgfri treretters meny koster 699 kroner per person, hvor du for eksempel kan velge rakørret til forrett, hjort til hovedrett og multekrem til dessert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KJENT: Theatercaféen er en av de klassiske restaurantene i Oslo. Foto: Odin Jæger/VG
KJENT: Theatercaféen er en av de klassiske restaurantene i Oslo. Foto: Odin Jæger/VG

Også Bristol Grill har lang erfaring med å arrangere julebord. Prisene starter på 510 kroner per person, og frem til og med 22. desember vil restauranten servere norsk julemat, som pinnekjøtt, lutefisk og tradisjonell juletallerken.

Nykommeren Edda ved Operahuset tilbyr tre ulike julemenyer til de store selskapene, og du kan velge mellom tre eller fem retter. Til hovedrett kan du velge mellom bakt torsk og flatbiff av reinsdyr, og til dessert serverer de rom- og rosiniskrem.

Nedre Foss Gård på Vulkan kan du spise julebrunsj mellom 12 og 16. For 395 kroner kan du spise deg gjennom nystekt brød med pisket smør, svineribbe, rømmesild og rødbetsalat - for å nevne noe.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

ÅPNET I ÅR: Restauranten Edda ligger et steinkast fra Operaen i Oslo. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
ÅPNET I ÅR: Restauranten Edda ligger et steinkast fra Operaen i Oslo. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Litt lengre ned på løkka, finner du klassikeren Markveiens mat og vinhus. De har både rakfisk, pinnekjøtt og riskrem på menyen.

Julebord uten pinnekjøtt og ribbe

Er du en av dem som er lei julen allerede før den har begynt, kan det også være en idé å booke selskapet på en restaurant som ikke serverer den typiske norske julematen.

Dersom det heller frister med «fredagstaco» kan du besøke Coyo Restaurant på Sørengkaia. Den meksikanske restauranten tilbyr tre ulike selskapsmenyer (inkludert én vegansk meny), med enten tre eller fem retter. Prisene ligger mellom 499 og 635 kroner per person.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TACORESTAURANT: Coyo Restaurant serverer klassiske meksikanske retter. Foto: Mattis Sandblad/VG
TACORESTAURANT: Coyo Restaurant serverer klassiske meksikanske retter. Foto: Mattis Sandblad/VG

Kamai på Grünerløkka holder til i Kolonihagens gamle lokaler, og er en restaurant med et peruviansk-japansk kjøkken. De serverer en femretters julemeny til 645 kroner per person. Her er det hverken ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk på menyen, men røkt ål, reinsdyrtartar og andebryst.

I samme bydel finner du også Trattoria Popolare – en italiensk restaurant som blant annet kan skilte med Norges største italienske vinkart. For selskaper på syv eller flere personer må det forhåndsbestilles en selskapsmeny, som blir satt sammen samme dag. Ifølge hjemmesidene deres kan man velge mellom fire og fem retter til henholdsvis 449 og 629 kroner per person.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ITALIENSK JULEMAT: Restauranten Trattoria Popolare i Trondheimsveien serverer ekte italiensk mat, og har enormt vinutvalg. Foto: Patrick da Silva Sæther/VG
ITALIENSK JULEMAT: Restauranten Trattoria Popolare i Trondheimsveien serverer ekte italiensk mat, og har enormt vinutvalg. Foto: Patrick da Silva Sæther/VG

Er du på jakt etter noe helt annerledes anbefaler vi å ta en kikk på våre mange restaurantanmeldelser. I 2017 laget vi dessuten en liste over fjorårets beste restauranter – kanskje finner du drømmejulebordet ditt på en av dem?

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?