Tre velkjente og varmende gryter til høstkvelden

30. oktober 2015Aktuelt
VARMT OG GODT: Lite er så koselig som en skikkelig varm gryterett en sen høstkveld. Foto: Sara Johannessen.
VARMT OG GODT: Lite er så koselig som en skikkelig varm gryterett en sen høstkveld. Foto: Sara Johannessen.

Senhøsten er tiden for avspenning og fordypning i grytenes hemmeligheter, og det finnes noen klassikere som virkelig kan kunsten å varme opp kropp og sjel.

En rustikk kjøttgryte har noe trygt og raust over seg. Men du må Ikke tro at det møreste kjøttet gir den beste gryta, det vil mest sannsynlig gi den tørreste. Gryteretter skal som oftest stå og putre lenge og da trenger du kjøtt med fettmarmorering. Kjøtt fra forparten på dyret er som regel et godt valg.

Selv har jeg en forkjærlighet for høyrygg av storfe. Et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett. Rett og slett et perfekt utgangspunkt for alle glade gryter og en innekveld med fyr i peisen. Men ikke glem å sette av god tid til å la høyryggen få koke seg mør.

Velger du «finnbiff» derimot, går alt så mye fortere. Det optimale er egentlig at den ikke koker i det hele tatt, bare koser seg rett under kokepunktet.

Det er slett ikke nødvendig å diske opp med noe nytt og spektakulært for å oppnå matglede i høstmørket. Gode og rause retter med en klype nostalgi holder i massevis.

Publisert: 30.10.2015 kl. 13:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?