Til hovedinnhold

Gjør suksess med overdådige milkshakes

27. juli 2015Aktuelt
FREAKSHAKES: (Fra v.) French Vanilla, The Nutella Salty Pretzel, Salty Nutz og Muddy Pat. Foto: Pâttisez/Facebook
FREAKSHAKES: (Fra v.) French Vanilla, The Nutella Salty Pretzel, Salty Nutz og Muddy Pat. Foto: Pâttisez/Facebook

Den vanlige sjokomilkshaken blir aldri det samme igjen.

Fire helt absurd overdådige milkshakes trender voldsomt på Internett i disse dager. Milkshakene kalles «Freakshakes», og selges hos det lille bakeriet Pâttisez i Canberra, Australia.

Kvinnen bak kreasjonen er medeier Anna Petridis, som forteller at de siste dagene vært «helt ville, hektiske, morsomme og gale».

- Vi blir utrolig ydmyke når folk faktisk kommer reisende fra andre deler av Australia kun for å smake på det vi serverer. Enkelte dager har noen ventet i over fire timer for å få plass, og vi hadde en kø som gikk rundt hele kvartalet, sier Petridis til Godt.

Milkshakene har blitt omtalt av blant annet Huffington Post og Mashable, og Freakshake-gründeren har vært med på det australske morgenshowet Today Show, og fått MTV på besøk. Kaféen har nå over 32.000 likes på Facebook.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Pâttisez/Facebook
Foto: Pâttisez/Facebook

Nutella-heaven

De Instagram-vennlige milkshakene kommer i fire varianter:

- Muddy Pat, som er laget av sjokoladefudge, brownie, marshmallow, og pisket vaniljekrem.

- Salty Nutz, med salt smørkaramell, pisket vaniljekrem, og pecanpai.

- The Nutella Salty Pretzel med omlag 350(!) gram Nutella, pisket vaniljekrem, pretzels dyppet i Nutella, og knuste pretzels.

og

- French Vanilla som inneholder crème patisserie, pisket vaniljekrem og karamellisert butterdeig.

Pâtissez-gründeren forteller at hun ville gjøre noe «helt annerledes» med disse milkshakene.

- Det var viktig at de skulle smake fantastisk, samtidig som de så gode og spesielle ut. Jeg er veldig kreativ og lidenskapelig når det kommer til mat, og Freakshake-idéen bare kom helt plutselig til meg, sier milkshakeren til Godt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Pâttisez/Facebook
Foto: Pâttisez/Facebook

Ta over verden

Tidligere solgte det lille australske bakeriet rundt 50 milkshakes på en god dag. Det endret seg rimelig radikalt etter at noen postet et bilde av milkshakene på Instagram.

- I dag selger vi over 400 milkshakes daglig. Så fort det er utsolgt, er det slutt: Alle ingrediensene har vi laget selv, og våre fire konditorer jobber døgnet rundt for å kunne holde følge med etterspørselen, sier Petridis.

Pâttisez selger også kakekreasjoner som kjennes igjen på sin overdådige og «rotete» stil.

- Sånn det er nå blir vi faktisk utsolgt for både milkshakene og kakene hver eneste dag, fortsetter kakebakeren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Pâttisez/Facebook
Foto: Pâttisez/Facebook

Planen videre er ifølge Petridis å åpne et nytt bakeri i Canberra City i oktober, og å «ta et steg tilbake». Etter det er verden deres østers:

- Så fort vi er komfortable med kvaliteten på kaféen i Canberra, ønsker vi å åpne flere. Først i Canberra, så kanskje noen utenfor statsgrensen... og etterhvert til og med flere rundt omkring i verden!

Fikk du lyst på milkshake? Sjekk ut oppskriftene under, og lag en selv!

Publisert: 27.07.2015 kl. 09:08
Oppdatert: 27.07.2015 kl. 13:27


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?