Norges beste bartender Jonas Junge og bareier Anna Maria Thoresen åpner cocktailbar
Baren skal hete Dæl, og ligger vegg-i-vegg med den nye restauranten til stjernekokk Jo Bøe Klakegg.
– Det var rett og slett riktig timing å åpne noe eget. Å ikke ha noen andre å svare til, og bare kunne gjør som vi selv vil, sier Jonas Junge (29), som vant NM i bartenderkunst tidligere i år, og med det kan smykke seg med tittelen Norges beste bartender.
Bareier og samboer, Anna Maria Thoresen (28) nikker. Sammen skal de åpne en ny cocktailbar i desember. Baren skal hete Dæl, oppkalt etter gaten den ligger i - Dælenenggata ved Carl Berner øst i Oslo. Stedet skal være intimt med omlag 30 sitteplasser, og fokusere på kvalitetsvin og -cocktails.
– Vi skal både servere naturvin, tradisjonell vin, klassiske cocktails og nye cocktails, sier Junge.
Falt for lokalet
Både Junge og Thoresen startet bartenderkarrierene for åtte år siden. Mens Junge har erfaring fra blant annet No. 19 og Pjoltergeist, jobbet Thoresen på Tilt i flere år før hun og noen partnere startet opp den populære baren Bruun-Larsen på Torshov for to år siden.
Selv om Bruun-Larsen utvider med filialen Rendezvous Bar & Biljard i Bernt Ankers gate i september, velger Junge og Thoresen likevel å starte på sitt helt eget prosjekt nå.
– Lokalet og området var perfekt, sier Thoresen.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Vegg-i-vegg med lokalet ligger den nye restauranten til stjernekokk Jo Bøe Klakegg og hovmester Siri Haslund - som også er venner av paret. Noen kvartaler i retning Carl Berner skal en ny sykkelkafé åpne, og både ved siden av Dæl og rett over gata ligger henholdsvis en pub og en kafé.
– Sentrum av Oslo er fylt opp. Nå virker det som at folk begynner å trekke litt ut av de mest populære sentrumsområdene, så vi følte det var bra å starte her - midt mellom Grünerløkka og Torshov, sier Junge.
Brunost- og geitemelk-cocktails
Junge reiser til bartender-VM i Berlin i oktober. Derfra skal han hente inspirasjon til å bygge ut menyen. Han liker også å leke med norske tradisjoner når han skal komponere en cocktail.
– Jeg har faktisk vurdert å bruke brunost i en av drinkene. Og jeg har allerede planlagt en milkpunch med geitemelk, smiler han.
Lokalet skal de innrede helt selv i en «nordisk, men varm» stil. De sier de gleder seg til å lære av hverandre - Thoresen av Junges bartenderkunnskaper, og han av hennes erfaring som bareier - og at de er spente på tiden fremover.
– Vi må nok jobbe litt i starten for å trekke folk til området. Men Grünerløkka utvider seg stadig, og det er mange som bor her, sier Junge.
Thoresen fortsetter:
– Så vi tror det kommer til å gå bra. Vi har veldig troen på konseptet vårt. Hvis ikke hadde vi ikke gjort dette.
Publisert: 31.08.2018 kl. 15:09
Lag deg en gratis konto