Tre friske retter med egg
Godts matsjef Jon Krog Pedersen disker opp tre av sine favorittretter med egg i VGTV-serien «Smak av vår». Her får du oppskriftene.
I seks uker framover skal jeg vise dere hva jeg har fått ut av vårens råvarer. Det blir egg, asparges, kylling, nykål, makrell, og nypoteter for alle penga. Vi har laget et matprogram i kortformat hvor vi tar for oss en enkelt råvare i hvert program, og viser flere måter å tilberede hver enkelt på.
Å følge sesongene er en av våre hovedfundamenter på godt.no, der du hele tiden kan følge sesongene gjennom våre oppskrifter.
Første episode handler om det allsidige egget. Vi viser hvordan du kan få en til en superfrisk sitronterte, og hvordan du får perfekt konsistens på fyllet ved å bruke et steketermometer.
Videre ser vi hvordan man kan lage en silkemyk omelett med vårgrønnsaker på et par minutter, og hvordan du pisker hollandaise og posjerer egg for å lage den klassiske egg benedict.
Sammen med produksjoneselskapet Monster og regissør Mirja Minjares har vi kokt sammen et matprogram vi håper er nyttig og gøy.