Tre friske retter med egg

SMAK AV VÅR: Egg er bra vårmat, når det går mot lette tider. Her er omelett med vårløk og sukkererter. Foto: Luke Schilling
SMAK AV VÅR: Egg er bra vårmat, når det går mot lette tider. Her er omelett med vårløk og sukkererter. Foto: Luke Schilling
Jon Krog Pedersen

Godts matsjef Jon Krog Pedersen disker opp tre av sine favorittretter med egg i VGTV-serien «Smak av vår». Her får du oppskriftene.

EGGS BENEDICT: Posjerte egg med hollandaise, en syndig frokost. Foto Luke Schilling.
EGGS BENEDICT: Posjerte egg med hollandaise, en syndig frokost. Foto Luke Schilling.

I seks uker framover skal jeg vise dere hva jeg har fått ut av vårens råvarer. Det blir egg, asparges, kylling, nykål, makrell, og nypoteter for alle penga. Vi har laget et matprogram i kortformat hvor vi tar for oss en enkelt råvare i hvert program, og viser flere måter å tilberede hver enkelt på.

Å følge sesongene er en av våre hovedfundamenter på godt.no, der du hele tiden kan følge sesongene gjennom våre oppskrifter.

Første episode handler om det allsidige egget. Vi viser hvordan du kan få en til en superfrisk sitronterte, og hvordan du får perfekt konsistens på fyllet ved å bruke et steketermometer.

Videre ser vi hvordan man kan lage en silkemyk omelett med vårgrønnsaker på et par minutter, og hvordan du pisker hollandaise og posjerer egg for å lage den klassiske egg benedict.

Sammen med produksjoneselskapet Monster og regissør Mirja Minjares har vi kokt sammen et matprogram vi håper er nyttig og gøy.

Resultatet kan du se hver mandag fra 13. mai. Følg med på VGTV og Godt.no!

KOKE: Godts matsjef Jon Krog Pedersen overvåker grytene i VGTVs nye serie Smak av vår. Foto: Luke Schilling
KOKE: Godts matsjef Jon Krog Pedersen overvåker grytene i VGTVs nye serie Smak av vår. Foto: Luke Schilling
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?