Tilbehør til julemiddagen

17. desember 2012Aktuelt
Ribbe med tilbehør er det som serveres mest i norske hjem på julaften. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)
Ribbe med tilbehør er det som serveres mest i norske hjem på julaften. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Om du spiser ribbe, pinnekjøtt, torsk eller kalkun – her finner du oppskrifter på alt tilbehøret til julemiddagen.

De fleste av oss spiser ribbe på julaften, men hva serverer du til? Under finner du oppskriftene på det vanligste ribbetilbehøret - surkål og rødkål, hjemmerørt tyttebærsyltetøy, medisterkaker, brun saus og hjemmelagde lomper. I tillegg serveres gjerne sossiser, julepølse og dampet rosenkål.

Pinnekjøttet er også populært på juleaften. Til pinnekjøttet serveres gjerne kålrabistappe og kokte poteter. Noen syns også at vossakorv hører til pinnekjøttmiddagen.

Hvis du velger lutefisk til julemiddagen serverer du gjerne ertestuing og sennepssaus til. I tillegg kan du sprøsteke bacon, og kanskje ha lefser til.

Om torsk står på menyen, kan det smake godt med rotfruktpuré, rødvinssaus og hasselbakte poteter.

Til kalkunen anbefaler vi fløtesaus og glaserte grønnsaker.

God jul!

Publisert: 17.12.2012 kl. 17:46
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?