Til hovedinnhold

Blå lykke

Blåskjell med chorizo: Chorizoen stjeler ikke showet, men er en smaksforsterker som gir fylde og avrunding.
(Alle foto: Terje Visnes)
Blåskjell med chorizo: Chorizoen stjeler ikke showet, men er en smaksforsterker som gir fylde og avrunding. (Alle foto: Terje Visnes)

Det enkleste ER det beste.


Noe av det beste i verden finnes rett ute i fjæresteinene. Eller i butikken da, om du vil. Enda enklere.

matportalen.no kan du lese oppdatert blåskjellvarsel for hele landet. Da finner du rask ut om det er trygt å spise sjølplukkede skjell.

Praktiske ettkilos nett med ferske skjell får du uansett alltid i gode butikker, og da trenger ikke spekulere på noe.

Moules Frittes

Blåskjell er ikke den aller dyreste luksusmaten, men det er blant den aller beste. På et kvarter har du et fullgodt måltid i boks.

Nå for tiden er det i gang en internasjonal farsott med blandingen blåskjell og pommes frittes. Moules Frittes har spredd seg fra Brussel og Provence til restauranter i hele Europa.

Det er da også en mye bedre blanding enn en skulle tro. Men alt arbeidet da, med å lage god pommes frittes!

Nei, det orker vi ikke i dag. Da heller litt godt brød med smør, og en god smaksrik sjy med blåskjellene.

Blåskjell og chorizo

Chorizoen stjeler ikke showet, men er en smaksforsterker som gir fylde og avrunding.

Skal en lage hel middag av dette trenger du nok 400 g blåskjell til hver person, og tilsvarende mer av de andre ingrediensene,.

Uansett, er rettet ferdig på et kvarter, det er ikke verst for ekte blå sommerlykke!

Blåskjell med chorizo

Smårett/forrett til fire:

1 grovhakket løk

40 g grovhakket chorizo

1 fedd finhakket hvitløk

Olje til steking

2 dl tomat (pulp på flaske, eller hermetisk)

1 dl hvitvin

1 dl fløte

1 kg blåskjell

1 bunt flatbladet persille

Rens og grovhakk løk, hakk hvitløk. Skjær chorizopølse i biter. Ta i en gryte og surr under omrøring i olje til løken er myk.

Tilsett tomat og hvitvin og la surre videre i et par minutter,

Tilsett fløte og gi et skikkelig oppkok.

Ha oppi blåskjellene og la putre til skjellene har åpnet seg, tre- fire minutter. Kast blåskjell som ikke åpner seg.

Dryss over hakket persille før servering.

Server med godt brød.

Du kan også lese oppskriften her.

Adresseavisen 2011

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?