Bak med spelt
Seks oppskrifter på god bakst med speltmel.
Spelt er en kornart i hveteslekten, og har mange av de samme egenskapene som hvetemel.
Du kan erstatte hvetemel med speltmel i mye bakst, men melet oppfører seg litt annerledes fordi det inneholder mindre gluten og speltgjærbakst tåler derfor ikke å bli eltet like mye som gjærbakst med hvetemel. Vær obs på dette om du prøver deg på valnøttrundstykkene eller frokostbrødene i oppskriftene nedenfor. Begge disse rundstykkene er like godt tilbehør til supper, salater og som frokostmat.
Har du mer lyst på noe søtt, kan vi friste med muffins med honning og mandler eller deilig bringebærkake med pinjekjerner og sjokolade.
Focaccia kan også bakes med speltmel; her er også vannet erstattet med appelsinjuice for en litt mer spennende variant av det lettbakte, italienske brødet.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:30
Lag deg en gratis konto