Treretters sommermeny til fredagskvelden

By på dampet makrell med appelsinsaus og kokte nypoteter til fredagsmiddag. (Foto: Norsk sjømatråd/Eiliv Leren.)
By på dampet makrell med appelsinsaus og kokte nypoteter til fredagsmiddag. (Foto: Norsk sjømatråd/Eiliv Leren.)
Pia Cecilie Vabro

By på reker, makrell og jordbær.

Det trenger ikke å være innviklet å diske opp med en skikkelig lekker treretters – her tar vi for oss av sesongens råvarer og byr på en deilig festmiddag i sommerlig drakt.

Server gode, lubne asparges med nyrensede reker og en god smørsaus med kjørvel. Deilig makrell serverer du dampet med appelsinsaus og kokte nypoteter. En voksen variant av jordbærdesserten får du hvis du serverer den med balsamicosirup.

Innled gjerne middagen med en deilig caiprinha på terassen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?