Til hovedinnhold

Surt skal surt fordrive

13. november 2012Aktuelt
Smaken av sol: Lime og sitron er råstoffet for den mest leskende drikken av alle. (Foto: Mari Vold)
Smaken av sol: Lime og sitron er råstoffet for den mest leskende drikken av alle. (Foto: Mari Vold)
Mari Vold
AvOle Jacob Hoel, Lars LianogMari Vold

Det er håpløst og vi gir oss ikke.

Det er midtsommer, det er lørdag og olsoktider. Måned-skiftet juli/august er normalt de beste dagene i året å være i Trøndelag, og egentlig er det sånn nå også.

Men vi sliter litt med å komme i vår sedvanlige pludrete stemning her i Kjøkkenveien. Sliter med å skrive noe passe intetsigende om at det er godt med noe leskende når det forhåpentligvis er varmt og godt.

Beklager, men akkurat nå sliter vi altså med det.

Men mat må vi ha. Og drikke må vi. Selv i denne uvirkelige siste uke av juli 2011. At disse to sidene skulle bli stående blanke var strengt tatt ikke noe alternativ.

Så her er det servert. En klassisk limonade. Verdens beste tørstedrikk, akkurat passe surt, akkurat passe søtt. Noe å styrke seg på når vi trenger det som mest.

Limonade

Foto: Mari Vold
Foto: Mari Vold
Mari Vold

Utnytt alt: Mye av smaken i sitrusfrukter ligger i skallet. (Foto: Mari Vold)

4 porsjoner:

1 liter vann

1 sitron

5 lime

200 g sukker

Fersk mynte

Isbiter

Kok opp vann og sukker, til sukkeret er oppløst.

Skjær av skallet på sitron og lime i tynne strimler. Legg i vann og la trekke, ikke koke i 20 minutter. Sett så til side til kjøling.

Press saften fra lime og sitron.

Når sukkervannet er romtemperert, ta ut skallet og bland med sitrussaften. Hell på mugge og sett i kjøleskap.

Server iskaldt med rikelig med isbiter, og pynt hvert glass med kvaster av frisk mynte.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?