Surt skal surt fordrive
Det er håpløst og vi gir oss ikke.
Det er midtsommer, det er lørdag og olsoktider. Måned-skiftet juli/august er normalt de beste dagene i året å være i Trøndelag, og egentlig er det sånn nå også.
Men vi sliter litt med å komme i vår sedvanlige pludrete stemning her i Kjøkkenveien. Sliter med å skrive noe passe intetsigende om at det er godt med noe leskende når det forhåpentligvis er varmt og godt.
Beklager, men akkurat nå sliter vi altså med det.
Men mat må vi ha. Og drikke må vi. Selv i denne uvirkelige siste uke av juli 2011. At disse to sidene skulle bli stående blanke var strengt tatt ikke noe alternativ.
Så her er det servert. En klassisk limonade. Verdens beste tørstedrikk, akkurat passe surt, akkurat passe søtt. Noe å styrke seg på når vi trenger det som mest.
Limonade
Utnytt alt: Mye av smaken i sitrusfrukter ligger i skallet. (Foto: Mari Vold)
4 porsjoner:
1 liter vann
1 sitron
5 lime
200 g sukker
Fersk mynte
Isbiter
Kok opp vann og sukker, til sukkeret er oppløst.
Skjær av skallet på sitron og lime i tynne strimler. Legg i vann og la trekke, ikke koke i 20 minutter. Sett så til side til kjøling.
Press saften fra lime og sitron.
Når sukkervannet er romtemperert, ta ut skallet og bland med sitrussaften. Hell på mugge og sett i kjøleskap.
Server iskaldt med rikelig med isbiter, og pynt hvert glass med kvaster av frisk mynte.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Lag deg en gratis konto