Lise Finckenhagen: Fire fristende thairetter på 1-2-3

27. oktober 2017Aktuelt
MASSE SMAK: Lise Finckenhagen viser hvordan du lager varmende tom kha gai-suppe og larb med kokosris. Foto: Sara Johannessen/VG
MASSE SMAK: Lise Finckenhagen viser hvordan du lager varmende tom kha gai-suppe og larb med kokosris. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Fra varmende tom kha gai til frisk og grønn papayasalat.

Det er alltid lett å la seg friste av thaimat. Fargerikt og lekkert, enkelt - men likevel veldig sammensatt, og hvor mye av kunsten går ut på å balansere søtt, sterkt, syrlig og salt til smaksløkene jubler av glede.

Chili, limesaft, sukker og fiskesaus er vanlige ingredienser som du får kjøpt overalt, men er du på jakt etter en enda mer «autentisk» følelse bør du oppsøke en av de mange «eksotiske» matvarebutikkene som finnes rundt omkring.

Her kan du finne et imponerende utvalg av krydder, grønnsaker, urter, sauser og en mengde andre ingredienser du mest sannsynlig aldri har hørt om før. En skikkelig morter og en riskoker er også verdt å lete etter. Mye kan du dessuten finne på nettet.

Så hvis du har vært ute og reist og drømmer om å gjenskape et måltid her hjemme finnes det faktisk mange muligheter til det. Elefanter og palmesus kan jeg ikke love deg, men det er ikke så vanskelig å drømme seg bort til varme steder og eksotiske opplevelser med disse deilige rettene.

Publisert: 27.10.2017 kl. 15:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?