Her spiser Clinton og Trump under valgkampen

3. august 2016Aktuelt
ULIK SMAK: Trump og Clinton fortrekker ulik mat, men har begge en forkjærlighet for "fast food". Foto: Pontus Höök/Jørgen Braastad (VG)
ULIK SMAK: Trump og Clinton fortrekker ulik mat, men har begge en forkjærlighet for "fast food". Foto: Pontus Höök/Jørgen Braastad (VG)

McDonald's og billig-kjeden Walmart er blant de to kandidatenes favorittsteder for å kjøpe mat til sultne kampanjemedarbeidere. 

Det kommende presidentvalget i USA har vekket interessen til folk langt utover landegrensene. Hvem som blir president for stormakten er også vanligvis en verdensbegivenhet, men denne gangen har interessen rundt valget tatt av. Dette er mye takket være republikanernes kandidat Donald Trump, som virkelig ikke holder tilbake på uttalelsene sine. Alt Clinton og Trump foretar seg blir gransket nøye av mediene, såvel som av velgerne - til og med hva de spiser.

«Fast food»-favoritter

Hva de to kandidatene spiser og hvor de velger å kjøpe maten sin fra er en del av valgkampen, og gir et bilde av hvordan Clinton og Trump forsøker å fremstille seg selv. Det mener Vince Dixon som er politisk kommentator for nettstedet Eater. De har nemlig laget en oversikt over hvor de to kampanjene spiser og kjøper mat fra. Gjennom å undersøke deres valgkamp-budsjetter, har Eater funnet ut at preferansene i matveien er ganske så forskjellig hos Clinton og Trump.

Begge de to kandidatene foretrekker enkel mat, som «fast food», men Clinton og hennes medhjelpere spiser helst på Domino's Pizza eller kjøper mat fra lavpriskjeden Walmart. Trump på sin side holder pengene i familien, og spiser aller helst på sin egen restaurantkjede Trump Grill.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

I mai skapte Trump overskrifter i flere medier for å ha lagt ut bildet over i forbindelse med Cinco de Mayo (en regional helligdag i deler av Mexico som også feires i USA). Bildet viser Trump som spiser en taco-rett fra Trump Grill, i tillegg til teksten: «Happy #CincoDeMayo! The best taco bowls are made in Trump Tower Grill. I love Hispanics!».

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Men selv om Trump elsker Trump Grill og deres «Taco Bowl», er det ikke den eneste plassen han kjøper mat til sine kampanje-medarbeidere. Nummer to på listen over Trump-kampanjens mest populære spisesteder, er ingen ringere enn McDonald's.

Mer mat hos Trump

Selv om Trumps valg-personale tilsvarer en tidel av Clintons, bruker de likevel mer penger på mat enn deres demokratiske motpart.

BRUKER MINDRE: Clinton bruker mindre penger på mat per ansatt enn Trump. Foto: AFP photo /dsk
BRUKER MINDRE: Clinton bruker mindre penger på mat per ansatt enn Trump. Foto: AFP photo /dsk

Clinton bruker teknisk sett mer penger på sine om lag 700 medarbeidere, men prosentvis bruker Trump mer per ansatt selv om han kun har rundt 70 valgmedarbeidere som jobber for kampanjen hans. En grunn til det kan være at Clinton kjøper mest mat hos steder som serverer store kvanta av mat, som pizzakjeden Domino's. Mens hele to selveide spisesteder figurerer på Trumps topp fem-liste, er det hypermarkeder som Walmart og Target som er Clintons favoritter.

Oversikt over de to kandidatenes topp fem spisesteder:

Donald Trump

1. Trump Grill (26 besøk)

2. McDonald's (16 besøk)

3. Cosi (16 besøk)

4. Trump Cafe (8 besøk)

5. Subway (7 besøk)

Hillary Clinton

1. Domino's Pizza (85 besøk)
2. Walmart (69 besøk)
3. Target (56 besøk)
4. Dunkin' Donuts (50 besøk)
5. Costco (37 besøk)

(Kilde: Eater.com)

Publisert: 03.08.2016 kl. 08:40
Oppdatert: 03.08.2016 kl. 08:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?