Tryll frem lekre bærdesserter med naturens søtsaker

14. august 2015Aktuelt
FLANTERTE: Putt bærene i en nydelig pai med karamellpudding-konsistens. Foto: Sara Johannessen/VG
FLANTERTE: Putt bærene i en nydelig pai med karamellpudding-konsistens. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Ingenting er så lekkert, godt og enkelt som friske bær.

Benytt tiden nå til å fråtse i naturens søtsaker og gled deg over hva vår vakre natur har å by på. Selv har vi en bitteliten skog bak huset vårt hvor det er blåbærbonanza for øyeblikket. Barna plukker til de ikke gidder mer, rører bærene med litt sukker og er strålende fornøyde.

Rårørte bær eller hjemmelaget syltetøy er både enkelt og godt. I tillegg har du full kontroll på sukkerinnholdet og du kan smaksette med det du liker best. Enten du har plukket bærene selv, eller vært en tur innom butikken, blir følelsen av stolthet når sesongens bær er fylt over på glass omtrent den samme - og den følelsen kan simpelthen ikke kjøpes.

Fargerike, søte og saftige bær på sitt beste trenger knapt noe følge, med det er jo ingenting i veien for å trylle frem en fantastisk terte spør du meg. Er du tilhenger av både bær og karamellpudding vil denne «flanterten» være midt i blinken. Som en siste «finish» kan du karamellisere hele overflaten på den bakte terten med et tynt lag demerarasukker og en crème brûlée-brenner. Sprøtt og karamellaktig godt!

Er du glad i marsipan og mazariner er de små og supersaftige kakene bakt i kopper eller tykke glass verdt å prøve seg på. Røren er utrolig enkel, og er laget med utgangspunkt i god marsipan som inneholder 50 prosent mandler. En dårlig marsipan med veldig mye sukker og lite mandler vil ikke gi den samme gode smaken.

Varme bær og is er og blir en klassiker. Men denne gangen har jeg tillatt meg å snu litt på flisa og servere herved; frosne bær med varm vaniljesaus.

Resultatet blir (ikke overraskende) omtrent det samme som når de varme bærene har smeltet isen, men opplevelsen er en helt annen!

Publisert: 14.08.2015 kl. 14:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?