Lise Finckenhagens pannekake-spesial

2. februar 2018Aktuelt
RUNDE FRISTELSER: La deg friste av tynne sjokolade-crêpes med forskjellig fyll eller amerikanske pannekaker toppet med smør og sirup. Foto: Sara Johannessen/VG
RUNDE FRISTELSER: La deg friste av tynne sjokolade-crêpes med forskjellig fyll eller amerikanske pannekaker toppet med smør og sirup. Foto: Sara Johannessen/VG

Fra tykke, luftige pannekaker til tynne sjokoladepannekaker - her er fire fristende pannekake-oppskrifter til enhver smak. 

Pannekaker er alltid like populært! Tror egentlig ikke jeg kjenner noen som ikke liker pannekaker, men på den annen siden kan de jo tilpasses enhver smak.

Skal de være tykke, tynne, små eller store? Flate eller luftige? Lyse, gyllenbrune eller med mørke flekker? Stekt i stor panne, liten panne, jernpanne? Ja, det er forbausende mange valg man skal ta stilling til når man først har lagt sin elsk på disse runde fristelsene. Men den gylne pannekakeregel er ganske befriende: Det finnes ingen regler – alt er lov!

«Dutch baby» er valget når du føler for litt ekstra glede i hverdagen. En stor tykk og fluffy pannekake som stekes i en panne i ovnen. Like suveren til frokost som til dessert - eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking, men faller sammen igjen ganske raskt, noe som er helt normalt. Det dannes deretter en fordypning i midten som igjen gir plass og rom for krem, is, bær og frukt.

Selv er jeg veldig begeistret for tynne pannekaker eller «crêpe» som de også så fint kalles. Hvis du lager små fylte «pakker» av sjokoladecrêpe, er jeg ganske sikker på at du også vil klappe euforisk i hendene når pakken viser seg å inneholde vaniljekrem, rørte bringebær og nutella. Tre ønsker på en gang - i pannekakeversjon.

Små tykke pannekaker med litt grovere mel, chiafrø, mandelmelk, kanel og kardemomme, har jeg kalt frokostpannekaker selv om de erfaringsmessig passer veldig bra til kvelds også. De kan varieres med hampfrø, havregryn, hirseflak, revet sitrusskall og hakkede nøtter. Og mandelmelk kan byttes ut med annen væske hvis du ønsker det. Topp dem gjerne med cottage cheese og rørte bær.

Også har vi selvfølgelig de klassiske amerikanske saftige og luftige pannekakene. Med rause mengder godt smør og dryppende sirup kan de nytes når som helst på dagen.

Lykken er en stabel med pannekaker!

Vil du heller forsøke deg på Godt-lesernes store frokost-pannekakefavoritt, så finner du lenke til den her:

Publisert: 02.02.2018 kl. 13:05
Oppdatert: 06.10.2021 kl. 15:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?