Til hovedinnhold

Greske feriefavoritter du enkelt lager selv

19. juni 2015Aktuelt
SOMMERSMAKER: Nyt smaken av sydligere strøk hjemme hos deg selv med greske kjøttboller eller frisk salat med tomat, vannmelon og halloumi. Foto: Sara Johannessen/VG
SOMMERSMAKER: Nyt smaken av sydligere strøk hjemme hos deg selv med greske kjøttboller eller frisk salat med tomat, vannmelon og halloumi. Foto: Sara Johannessen/VG

Har du ikke begynt ferien ennå, kan du drømme deg bort til sol, saltvann og late dager med greskinspirerte retter som grillede kjøttboller, halloumi-salat og tzatziki.

Lengselen etter late dager i solen fra en skyfri himmel er mildt sagt påtrengende. Et liv i shorts og sandaler er det jeg drømmer om for tiden. Et enkelt bord omgitt av slitte pinnestoler og grønne olivenlunder med utsikt mot et asurblått hav, kan man ønske mer?

Hellas klarer alltid å friste meg med sin grenseløse gjestfrihet, og det de muligens ikke legger i kunstnerisk dandering når det kommer til maten? Ja, det tar de sannelig igjen på smak og en stor porsjon sjarm.

Grillede kjøttboller med form som «benløse fugler» er en av mine favoritter, og det har det vært siden min første Hellas-tur som syvåring. Noen ganger blir bollene servert i en krydret tomatsaus, og andre ganger som her i varme tynne brød eller pitabrød. Mine boller er laget av lammedeig og er lett krydret med varme krydderier, mengden kan du justere selv (jeg er litt svak for både spisskummen og kanel).

Pannebrødene anbefales på det varmeste og er enkle å lage. Fasongen er ikke så nøye og de stekes ferdig på få minutter i en varm stekepanne. Har du først fått smaken på disse saftige og tynne brødene er jeg ganske så sikker på at du vil lage de igjen ved første og beste anledning. Og den anledningen kan jo for eksempel være at tzatzikien har fått en helt ny fargetone, noe som skyldes innslag av rødbet.

Skjenk litt vin i et kjøkkenglass og finn deg et bord i solen du også.

Publisert: 19.06.2015 kl. 09:32
Oppdatert: 19.06.2015 kl. 13:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?