Til hovedinnhold

Kakedeig-kafé tar Manhattan med storm

10. februar 2017Aktuelt
KAKEDEIG: Spis den som en is. FOTO: Elise Alexandra Gulbrandsen / VG.
KAKEDEIG: Spis den som en is. FOTO: Elise Alexandra Gulbrandsen / VG.
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra Gulbrandsen

NEW YORK (Godt) Med kafeen DŌ går alle kake-elskeres drøm i oppfyllelse. Nå kan du nemlig kjøpe kakedeig på en helt egen kakedeig-kafé! 

Konseptet er like enkelt som det er genialt, kakedeig i ulike smaker som selges på samme måte som i en typisk iskiosk. Her kan du kjøpe en helt lovlig smak av din «guilty pleasure».

Den lille kafeen DŌ Cookie Dough Confections i bydelen Greenwich Village på Manhattan er stappfull av folk, og køen for å få en smakebit av det som er New Yorks mest ettertraktede søtsak strekker seg flere hundre meter.
Flere snur og går slukøret videre da de skal teste det som er New Yorks mest hippe og omtalte dessert.

Artikkelen fortsetter under bildet

POPULÆR DESSERT: Kakedeig fra DŌ har blitt svært populært den siste uken. Nå kan man måtte stå i kø i opptil tre timer for å få en smakebit.
POPULÆR DESSERT: Kakedeig fra DŌ har blitt svært populært den siste uken. Nå kan man måtte stå i kø i opptil tre timer for å få en smakebit.
Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

– Herregud, er det køen?
– Jeg hadde ikke trodd det skulle være så mange her, sier en annen mens han går skuffet videre.

De fleste av oss kjenner igjen følelsen av å bare måtte ta en smak på kakedeigen om man baker kjeks. Det som venter på innsiden av kafeen DŌ tar nettopp det på alvor. Her selges nemlig kakedeig som kuler og det finnes hele seksten smaker å velge mellom.

Artikkelen fortsetter under bildet

KAKEDEIG-FANS: Carrie Medlin, Kristen Toler, Michelle Fink er på ferie i New York og la et stopp innom kakedeig-kafeen. De sto i kø i omtrent en time og mener det helt klart var verdt det.
KAKEDEIG-FANS: Carrie Medlin, Kristen Toler, Michelle Fink er på ferie i New York og la et stopp innom kakedeig-kafeen. De sto i kø i omtrent en time og mener det helt klart var verdt det.
Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

De mest populære smakene er klassikere som sjokoladebiter og brownie, men det finnes også smakskombinasjoner med kakestrø, Oreo-kjeks og Nutella. Selvfølgelig finnes det også smaksalternativer for både glutenalergikere og veganere.

Timeslange køer

New York har tidligere gitt oss desserter som Cronut og «Raindrop cake » , men nå er det kakedeigen hos DŌ som gjelder. Siden åpningen for to uker siden har kakedeig-kafeen blitt ekstremt populær. Da kafeen åpnet klokken 10 lørdag morgen var det allerede kø utenfor. Et par timer senere måtte man regne med minst to timer ute i kulden om man ville sikre seg en kule eller tre med kakedeig.

Sprøtt tenker du kanskje, helt rått tenker andre.
– Det var helt klart verdt ventetiden, sier Carrie Medlin til Godt.
Hun har tatt turen til kakedeig-kafeen etter å ha sett en viralvideo påFacebook. Med seg har hun venninnene Kristen Toler og Michelle Fink. De tre er på ferie i New York, og et stopp hos DŌ ble nærmest en selvfølge.

– Jeg elsker kakedeig, så dette var skikkelig digg, sier Michelle Fink og tar en bit av sin kakedeig med sjokoladebiter.

Fra design til kakedeig

Grunnleggeren av det som er verdens første dedikerte kakedeig-kafé, Kristen Tomlan, har elsket å bake helt siden hun var barn. Etter å ha besøkt et bakeri der hun ba om å få kjøpe bare rå kakedeig ble planen om å åpne en egen kafé lagt.

Tomlan har drevet bedriften i omlag to år ved siden av en jobb i designbransjen. Men nå er altså kafeen blitt en realitet og den ble umiddelbart en kjempesuksess. I tillegg til all deigen, som også kan kjøpes med hjem og stekes, selges det også forskjellige kaker, muffins og iskremsandwicher. Og alle har selvf ølgelig en viktig ingrediens: Rå kakedeig.

På bakrommet inne i den lille kafeen er rundt ti personer i full sving med å mikse egg, sukker, smør og hvetemel sammen til det som selges som gourmetkakedeig. Miksmasterene går på høygir, men de har allikevel ikke klart å produsere nok. Etterspørselen har vært så stor at kafeen har måttet stenge fordi de rett og slett var tomme for deig.

Da Godt besøker kafeen lørdag morgen er flere smaker utsolgt. Med slagord som «It’s DŌlishious» og «Dreams DŌ come true» har newyorkere og turister fra hele verden allerede slukt konseptet rått. En kule kakedeig koster om lag tretti kroner, mens om du skal opp på tre kuler må du betale rundt 70 kroner.

Og smaken? Den beskrives best slik: Som rå kakedeig. Passe syndig, passe godt og passe kvalmende.

Publisert: 10.02.2017 kl. 11:38
Oppdatert: 11.02.2017 kl. 17:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?